General Divjak: Ne dopustite da me Dodik zove zločincem

Autor/ica 1.7.2011. u 13:53

General Divjak: Ne dopustite da me Dodik zove zločincem

U organizaciji Udruženja “Jovina raja org.” u petak je upriličeno druženje putem video linka sa generalom Jovanom Divjakom koji se nalazi u Beču.

“Susret” s omiljenim generalom Armije BiH odigrao se u internet klubu Kapetan Kafe na Ciglanama.

Ovo je, kako kažu organizatori, pokušaj da se bar malo olakšaju bečki dani omiljenom generalu.

Brojni građani Sarajeva došli su da kaže bar po jednu lijepu riječ genralu Divjaku, čovjeku koji je činio i čini  lijepe stvari za ovaj grad. Čovjeku koji je  odlučio u njegovim najtežim danima stati uz njega i braniti ga. Čovjeku koji je između zla i dobra izabrao dobro.

Između mržnje i ljubavi – ljubav. Koji je u poratnim danima vodeći Udruženje  “Obrazovanje gradi BiH” pomogao mnogim mladim ljudima da se školuju.

“Susret”  s generalom Jovanom Divjakom protekao je uz šale i poneku suzu, a okupljeni su uz Mladena Vojičića Tifu zapjevali “Grbavicu”.

Uz generala u Beču bili su i njegovi prijatelji koji  tamo žive,

Penzionisni general ABiH Jovan Divjak, popularni čika Jova, ovom prilikom je  rekao da kad se vrati u Sarajevo ne želi zvanične dočeke na aerodromu već druženje u Domu mladih.

Govoreći o situaciji u kojoj se našao on se osvrnuo i na inertnost vlasti te direktno prozvao članove Predsjedništva BiH Komšića i Izetbegovića da učine više za njegovo oslobađanje.

“Dodik je nekoliko puta rekao da sam ratni zločinac, a niko od vlasti u BiH nije se potrudio da ga demantuje”, rekao je vidno  povrijeđen  general.
 
Penzionisani general Armije BiH uhapšen je u martu ove godine na Bečkom aerodromu na osnovu potjernice iz Srbije za slučaj Dobrovoljačka.

U martu je pušten da se brani sa slobode sa obavezom da ostane u Beču.

I sve od tad njegova sudbina je neizvjesna.

Autor/ica 1.7.2011. u 13:53