Generalni sekretar UN se izvinio, Jeremić uvređen

tačno.net
Autor 18.1.2013. u 09:37

Generalni sekretar UN se izvinio, Jeremić uvređen

“Marš na Drinu” inače nije u zvaničnom programu proslave bio predviđen za izvođenje, već je dodat naknadno.

 

Nakon protesta brojnih udruženja žrtava agresije Srbije na Bosnu i Hercegovinu povodom izvođenja srpske borbene kompozicije “Marš na Drinu” tokom proslave pravoslavne nove godine, koju je u Ujedinjenim nacijama priredio predsednik generalne skupštine UN Vuk Jeremić, iz kabineta generalnog sekretara svetske organizacije, gospodina Ban Ki Muna, stiglo je zvanično izvinjenje.

“Ban je izrazio duboko žaljenje što su neki ljudi povređeni ovom pesmom. Šef UN-a nije bio svestan o kakvoj se pesmi radi i za šta se koristila u prošlosti”, izjavio je portparol generalnog sekretara, Martin Nesirki. “Marš na Drinu” inače nije u zvaničnom programu proslave bio predviđen za izvođenje, već je dodat naknadno.

Reagovao je, u svom prepoznatljivom maniru, i sam Jeremić: “Sa iskrenim poštovanjem za sve žrtve tragičnih ratova u bivšoj Jugoslaviji, ovo je, zaista, vrlo žalostan pokušaj da se degradira značenje našeg muzičkog dara koji je svijet imao priliku da čuje ove sedmice, i uvredljiv čin za srpski narod”.

tačno.net
Autor 18.1.2013. u 09:37