Generalni štrajk u RS: Ni Monika ne pomaže

tačno.net
Autor 21.1.2013. u 08:57

Generalni štrajk u RS: Ni Monika ne pomaže

Ostaje da se vidi hoće li ovaj generalni štrajk značiti još jedan korak bliže konačnom kraju vladavine Milorada Dodika, što sve veći broj analitičara najavljuje kao realnu mogućnost.

 

Granski sindikati budžetskih korisnika iz bh. entiteta Republika Srpska saopštili su da će danas u generalni štrajk stupiti zaposleni u prosveti, policiji, pravosuđu i upravi. Odluka o štrajku doneta je nakon neuspelih pregovora između Vlade RS i Saveza sindikata.

Glavni razlog nezadovoljstva štrajkača je odluka entitetskih vlasti da im u budžetu za ovu godinu umanje plate za 10%. Sindikalci su odbili predlog vlade da se kao kompromisno rešenje razmotri mogućnost povećanja cene rada sa 100 na 105 konvertibilnih maraka, ali tek naredne godine.

Ostaje da se vidi hoće li ovaj generalni štrajk značiti još jedan korak bliže konačnom kraju vladavine Milorada Dodika, što sve veći broj analitičara najavljuje kao realnu mogućnost. U tom slučaju, čak i Monika Belući teško da će moći da pomogne svom prijatelju iz Laktaša.

tačno.net
Autor 21.1.2013. u 08:57