Gradimir Gojer: Zaustavite teror nad građanima Mostara

tačno.net
Autor 6.5.2014. u 10:29

Gradimir Gojer: Zaustavite teror nad građanima Mostara

Foto: Š.G.

“Poručujem Čoviću, Bevandi i njihovim kerberima da ovo nije Pinočeov režim. Ovo je Mostar, ovdje su ljudi slobodni.”

Ova rečenica bila je povod pripadnicima MUP-a HNK-a da izdaju prekršajni nalog za vrijeđanje službenog lica Gradimiru Gojeru koji se jučer obratio okupljenim građanima Mostara koji već 87 dana protestiraju na Španskom trgu u Mostaru. Tim povodom Gradimir Gojer, književnik i redatelj uputio je javno priopćenje i otvoreno pismo članovima Predsjedništva BiH. Prenosimo ih u cijelosti.

U povodu neviđenog terora, koji se, na početku 21. stoljeća, provodi nad građanima Mostara, a od strane Policije Hercegovačko-Neretvanjskog kantona, na ovaj način, upoznajem i upozoravam demokratsku javnost BiH, da kao odgovor na opravdane prosvjede poniženih, obespravljenjih, i u crno zavijenih građana vlast u Hercegovačko-Neretvanjskom kantonu represivno djeluje prema nevinim ljudima, čiji je jedini grijeh što se okupljaju na Španjolskom trgu (i to svakog dana već 86 puta) u Mostaru i izražavanju negodovanje korupiranom, neučinkovitom vlašću…

Nezabilježen, je u modernoj povjesti, u svjetskim razmjerama, postupak Policije koja iz dana u dan, piše prekršajne naloge ljudima koji su se okupili iz razloga socijalnih prosvjeda.???!

 I sam sam bio sudionik prosvjeda, u 86-tom danu njihovog trajanja, na Španjolskom trgu u Mostaru! Tom prigodom, jasno, sam iskazao svoj negativan stav prema režimu kojim upravlja Dragan Čović i njegov ministar Policije Slađan Bevanda, što je opet klasično stranačko instrumentiziranje organa javnog reda ??!

Iznimno kultivirani, za razliku od svojih nalagodavaca, bili su pripadnici Policije Mup-a Hercegovačko-Neretvanjskog kantona, u komunikaciji sa mnom, osobno, kada su mi došli priopćiti da ću zbog „uvreda“, koje sam nanio njihovim nalogodavcima dobiti prekršajni nalog.

Ponosan sam na taj prekršajni nalog, jer sam se pridružio golorukom narodu, kojeg pokušavaju disciplinirati, što je samo viđano u vrijeme zloglasnog  Pinočvog režima…

Dragan Čović i Slađan Bevanda, ponovno uvode, na velika vrata verbalni delikt !!!???

I na ovaj način, kao što sam to učinio, javno, na Španjolskom trgu, poručujem gospodi Čoviću i Bevandi da će oni  od mene dobiti krivičnu prijavu za zlouporabu organa javnog reda!

Jer, koristiti Policiju i mjere represije nad ljudima koji mirno prosvjeduju, to nije, doista, zabilježeno u modernoj povjesti, niti u metodama rada, diktatora i ratnog zločinca Slobodana Miloševića!?!

Poručujem vam gospodo da nećete uplašiti Mostarce, a da će vaša rabota biti predmetom izučavanja, metoda policijskih zastrašivanja najcrnijeg totalitarnog udara na građane, viđenog, ikada u modernoj Europi.

Tražim odjavno na ovaj način od  Valentina Incka i Petera Sorensena da žurno izvjeste Europski Parlament o uskrsavanju“ pinočeizma“ u današnjem Mostaru.

Kao intelektualac i kao stvaralac stidim se postupaka Čovićevih i Bevandinih kerbera u Mostaru, a do kraja života boriti ću se protiv ugrožavanja temeljnih ljudskih sloboda i ugrožavanja prava građana na slobodnu riječ!

Mostar je bio slobodarski grad i vi gospodo, koji Policijom čuvate svoje pozicije i feude, u krajnjem ishodu bit ćete gubitinicima!

OTVORENO PISMO ČLANOVIMA PREDSJEDNIŠTVA BIH:  GOSPODI BAKIRU IZEDBEGOVIČU, NEBOJŠI RADMANOVIČU I ŽELJKU KOMŠIĆU

 „Zaustavite žurno represiju nad prosvejdnicima u Mostaru!“

U povodu postupaka Policije Hercegovačko-Neretvanjskog kantona, koji, intenzivno, već tri mjeseca, rade na gušenju opravdanih socijalnih protesta grđana u Mostaru, koji ograničavaju slobodu kretanja građanima i sindikalnim funkcionerima upućujem Vam, članovi Predsjedništva poziv da: prekinete, i to trenutno, policijsko nasilništvo nad prosvjednicima, koji mirno izražavaju svoje stavove,da prekinete nezakonito korištenje organa javnog reda, koji su pozvani da čuvaju red i mir, a ne da prijete i zastrašuju  građane koji izražavaju svoj stav i to javno.

Pošto sam i sam bio predmetom prijetnji službenika Mup-a Hercegovačko-Neretvanjskog kantona a zbog mog javnog djelovanja, tražim zaštitu od članova Predsjedništva BiH!

To što je Dragan Čović sa svojim ministrom Slađanom Bevandom zlouporabio ovlasti, šaljuči policiju na goloruke prosvjednike, to gospodo, u najcrnijim vremenima totalitarizma, nije koristio niti Slobodan Milošević!

Molim Vas da zaustavite teror nad grđanima Mostara, a protiv onih koji ponovno  uvode „verbalni delikt“ u Državu BiH nastavit ću se boriti svim demokratskim i političkim sredsvima.

Ne budete li zaustavili ovu zlouporabu Policije Hercegovačko-Neretvanjskog kantona pozvati ću građane BiH na totalni građanski neposluh!


 Gradimir Gojer

 

 

 

 

 

 

 


tačno.net
Autor 6.5.2014. u 10:29