HND traži od HTV-a da skloni s ekrana simbola zla i korupcije Hloverku Novak Srzić

Autor 24.4.2012. u 16:12

HND traži od HTV-a da skloni s ekrana simbola zla i korupcije Hloverku Novak Srzić

HND ponovno traži od HTV-a da Hloverka Novak Srzić radi iza kamera. Upravi HRT-a, naime, poslali su otvoreno pismo zbog slučaja Siniše Svilana protiv kojeg je podnesena optužnica u kojoj se navodi da je Hloverka Novak Srzić od Core Medije preko računa primila novac za usluge snimanja emisije “U sridu”.

– Ako je tvrdnja Državnog odvjetništva točna, Hloverka Novak Srzić prekršila je nekoliko odredbi Statuta, Pravilnika i Etičkog kodeksa HRT-a – kaže se u priopćenju HND-a koje potpisuju članovi ogranka društva na HTV-u na čelu s predsjednicom Elizabetom Gojan.

Podsjećaju da su u prosincu 2011. i početkom travnja ove godine poslali molbe slična sadržaja u kojima su istaknuli kako “s obzirom na učestale optužbe o korupciji na račun djelatnice HTV-a Hloverke Novak Srzić te na njezin kontinuirano negativan imidž u javnosti, molimo vas da razmislite o mjeri kojom bi neko vrijeme gđa. Novak Srzić bila raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće, a ti radni zadaci ne bi uključivali pojavljivanje na ekranu.”

– Zbog višegodišnjih optužbi na račun Hloverke Novak Srzić da je bila u sukobu interesa tajno radeći za druge televizije i zbog nedavnog novog iskaza Vladimira Šelebaja Selliera koji potvrđuje sve ono na što su godinama upozoravale različite nevladine udruge, neovisni novinari te sami novinari HTV-a i ogranak HND-a na HTV-u, mislimo da bi za HTV bilo produktivno da osoba takva negativnog ugleda u javnosti barem na neko vrijeme bude raspodijeljena na druge radne zadatke unutar kuće što ne uključuje vođenje emisije “Otvoreno“ ni moderiranje bilo kakvih javnih rasprava s temama koje se tiču korupcije, kriminala i sukoba interesa – ističu u HND-u.

Kažu kako je paradoksalno da Hloverka Novak Srzić vodi takve emisije dok USKOK i DORH ispituju djelatnike HTV-a o njezinim mogućim kriminalnim radnjama.

– Ovime ne prejudiciramo odgovornost same Hloverke Novak Srzić nego molimo nadležne urednike HTV-a da naša kuća dodatno ne srozava svoj ugled te da za voditelje najistaknutijih emisija postavlja novinare koji ni na koji način nisu u javnosti percipirani kao sudionici korupcijskih afera – zaključuje se u priopćenju.

Tagovi:
Autor 24.4.2012. u 16:12

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija