Hrvati, ne pada vam na um Tesla?

Ivo Anić
Autor 3.1.2018. u 10:40

Izdvajamo

  • Ako to bude Hrvat, a ja ne vidim zašto ne bi bio, ja i Tyson, Sagan, Bruno, Kopernik biti ćemo ponosni! Iz najglupljeg naroda na svijetu ne bi bio prvi put da izađe najveći um. Ne pada vam na um Tesla?

Povezani članci

Hrvati, ne pada vam na um Tesla?

Da su Hrvati najgluplji narod na planetu nije nam bilo potrebno istraživanje poprilično sumnjivih agencija koje takva i slična istraživanja upražnjavaju, kao što mi Hrvati nikada takvim agencijama, takvim idiotarijama nećemo vjerovati. Da su Hrvati najgluplji narod na ovom planetu potvrdio nam je ni manje ni više nego čovjek kojeg iznimno poštujem, čovjek kojeg je u jednoj Silvestarskoj noći ugostio ni manje ni više nego Carl Sagan, čovjek koji je pomakao granice u samoj NASI, čovjek koji je utvrdio projekt SETI, čovjek koji je zaslužan da se čovječanstvo prezentiralo, ma kome već u univerzumu tko ga hoće čuti. Američku znanstvenu dokumentarnu televizijsku seriju „Kozmos: odiseja u prostorvremenu“ tako je postavio neznani junak na HTV-u, inače televiziji koja drži da je zemlja ravna ploča, a da je od paklenog ognja jedini čuvaju katolički svećenici, kler i biskupi.

Tog Silvestreva Carl Sagan je pozvao sve mlade znanstvenike u svoj dom, a Neil Grasse Tyson ostao je na kolodvoru u snježnoj mećavi. Carl zabrinut zbog Tysona dolazi na stanicu i govori mu kako će mu biti čast da ga ugosti, ako autobus ne krene prema njegovom rodnom gradu. Sa tim ljudskim, čovječnim događajem početi će priča koju će nam ispričati Čiča Tyson, a koju će neznani junak smjestiti u prime time HTV-a, inače televizije koja vjeruje da je zemlja ravna ploča i da je čuvaju dvije velike kornjače.

Taj presudan trenutak u povijesti televizije dogodio se još davne 1980. godine, u kojoj je Carl Sagan predstavio svoje viđenje svemira prije teleskopa Hubble, prije svega što danas poznajemo, kao što je šokiranom američkom auditoriju, koje je samo napomene radi, tada bilo gluplje od Hrvata, kazao kako namjerava stupiti u kontakt sa izvanzemaljskim civilizacijama. Kada ga je napirlitani voditelj smiješno prekinuo, Carl Sagan mu je objasnio kako vjeruje da je naša galaksija, dakle naša zvijezda, sunce, samo jedna na rubu galaksija koje okružuju kozmos koji tek otkrivamo i kako je vrlo moguće da na tom području od milijardu zvijezda, bilijardu galaksija sličnim našim, trilijardu planeta koji kruže oko tih sunca – mora postojati život!

Iskreno, ako gledate HTV, tada ste zbilja glupi Hrvat i nema vam pomoći, iskreno ako ne pratite znanstvenike National Geographic i History Channel zbilja vam se ne želim truditi niti vam crtati koliko je znanost otišla daleko, koliko spoznaja danas imamo o svom planetu i planetima u našem solarnom sustavu i cijela bi ova priča bila besmislena, ako niste onaj koji radije gleda znanstvene programe, već HTV.

Da se Neil Grasse Tyson nije uplivom nekog heretika ubacio u tu katoličku dalekovidnicu. A jest. I potpuno je jasno odredio katoličku crkvu kao simbol kočenja i nazadovanja ljudske vrste, na primjeru Giordana Bruna, Kopernika i Galilea.

I to je bilo sasvim dovoljno.

Da nam potpuno bude jasno čemu nas uči katolička crkva, vjera, a čemu bi trebali kao društvo stremiti, kakve mlade ljude odgajati, i to je ljepota koju nam je dokazao Tyson, ljepota ljudske prirode, ta žudnja za saznanjima, tko smo, odakle smo, od kuda dolazimo, i to je razlog što se crkva toliko trudi da od naše mladosti napravi eutanazirane robote, one koji vjeruju da će im nebo pasti na glavu.

Toliko ljepote koju nam je otkrio Carl, a sada Tyson, toliko utemeljenih znanstvenih pristupa i otkrića, moraju u mladim Hrvatima potaknuti pobunu. Pobunu svete matere crkve, pobunu protiv doktrina i dogmi, jer svemir je toliko složen i toliko tajanstven da mu trebamo kao ljudi stremiti. Kao onaj majmun „Gleda mjesec“ iz Odiseje 2001, kao onaj majmun koji je prvi put uzeo kost i razbio čeljust životinji, kao onaj majmun koji se osovio na svoje noge i otkrio vatru. Ako se to našoj materi crkvi ne sviđa, njen problem. Ljudska vrsta nikada nije bila statična, nikada vjerna jednoj dogmi i jednom pravilu, već evoluciji koja ju je tjerala naprijed, u razvoj, i u konačnici prema zvijezdama.

Tyson je HTV- u i glupim Hrvatima otkrio da smo svi došli sa zvijezda, od vodika, dušika, čestica natrija, željeza, i svega onog što je potrebno za život. Glupi Hrvati nisu shvatili, ali ako je jedno dijete koje gleda u zvjezdano nebo shvatilo, ako je jedno dijete koje drži da je dijete zvijezda shvatilo, tada su glupi Hrvati na dobitku. A nadam se, kao što se nadam i da se Tyson nada, da je barem jedno dijete shvatilo poruku. Da se treba oduprijeti zemaljskim doktrinama i otisnuti se prema zvijezdama.

Ako to bude Hrvat, a ja ne vidim zašto ne bi bio, ja i Tyson, Sagan, Bruno, Kopernik biti ćemo ponosni!

Iz najglupljeg naroda na svijetu ne bi bio prvi put da izađe najveći um.

Ne pada vam na um Tesla?

Ivo Anić
Autor 3.1.2018. u 10:40