Hrvatski Bilderberg: Između dviju “suprotstavljenih” skupina razlike – nema

Autor 16.6.2012. u 19:51

Hrvatski Bilderberg: Između dviju “suprotstavljenih” skupina razlike – nema

Nevjerojatna je količina energije koju čovjek mora utrošiti kako bi odmaknuo svoju percepciju od onoga o čemu elite žele da mislimo. 
 
Ohrabrujuća vijest je svakako to što naš mozak ovisi o impulsima koje mu sami šaljemo. Naime, moguće je utjecati na higijenu mozga odlukom o izlaganju ili neizlaganju osjetila pojedinim sadržajima piše u svojoj knjizi Propaganda nećak nadaleko poznatog psihologa Sigmunda Freuda Edward Bernays. Ovaj otac PR-a još je u 19. stoljeću pisao o tome kako je potrebno čitati između redaka jer elite žele kontrolirati masovne medije kako bi u želji za kontrolom grupa ljudi stvarale pristanak istih za njihovo djelovanje. 

Imao sam tu nesreću što sam u osnovnoj, pa i srednjoj školi educiran od sasvim solidnih profesora koji su nas učili čitati između redaka. Kažem nesreću, jer ovo prokletstvo naprosto izluđuje. Ne tako davno pisao sam na ovom mjestu o indicijama koje imamo za postojanje hrvatske inačice naširoko poznatog Bilderberga. Podsjetimo, ovaj ekskluzivni klub u svojim redovima okuplja probrane dijelove političkog, gospodarskog i medijskog establishementa. 

Daniel Estulin piše kako su mnogi od njihovih zaključaka ostvareni nakon dvije do pet godina. Nisam jedini koji je o tome pisao, mnogi kolumnisti raznih portala su to obrazlagali, no našoj ideji o postojanji hrvatske inačice ovog kluba veliki su se novinari i intelektualci naširoko ismijavali, sjećam se jedne emisije Otvoreno iz prošle godine kada se kolumnistica tjednika Forum Jasmina Popović trgala u kameru HTV-a od smijeha na takve ideje. I onda jučer se dogodi obrat u tjedniku. Eto sad imamo čak dvije inačice ovoga kluba! Jedna je ona Hvarska čiji su članovi Milanović, Tedeschi i Vujčić, a druga je ona kojoj pripadaju Karamarko, Rohatinski i Todorić. Iako je potrošeno bar jedno drvo za papir na kojem je sve to zapisano iz pera dotične urednice, ne vidim nikakvu suštinsku razliku između ove dvije grupe. 

Stvaranjem privida demokracije i privida biranja pokušava nam se nametnuti završni val privatizacije i odvratiti fokus od pravih problema. Kad predsjednik Josipović kaže za Večernjak kako će nam biti uskoro bolje tada to znači kako im je potrebna još godina dana kako bi nas uvjerili kako smo za sve sami krivi. Na stranu to što to podsjeća na vojnički sarkazam koji kaže kako si sam kriv kad staneš na minu, a ne zapovjednik koji te odveo u minsko polje. Kada nas mainstream mediji uvjere kako smo sami krivi što su gulamferi anulirali sve subjekte državnosti uvest će nas u Europu interesnih sfera za što je potrebno anulirati nacionalne države i uvesti krajnju regionalizaciju zemalja.

Mi skloni povijesti već pronalazimo tragove sličnog djelovanja u zemljama poput Irske, Italije, Španjolske, Portugala ili pak Grčke. U potonjoj nestrpljivo očekujemo izbore jer na njima najviše šanse za većinu imaju političke grupacije s margina političkoga spektra. Značilo bi to destabilizaciju prostora koji ionako nema riješene političko-gospodarske probleme. Građani su prezaduženi, štednja se užurbano povlači iz banaka uslijed patke kako će biti nacionalizirana, granica niti s jedne strane nisu riješene….Destabilizacija, naravno, traži stabilizaciju koju će svakako morati provesti zemlje i grupacije kojima je to najviše u interesu, nećemo imenovati, ali znamo tko je vlasnik grčkoga duga, a kako država nije ispunila svoju funkciju, a od ranije joj anulirana svaka mogućnost intervencije u događaje kroz privatizacije i odricanje od političko monetarnog suvereniteta, treba je suspendirati i podijeliti u regije. Ta, red je da se odlučivanje spusti na nižu razinu. 

Stvorit će to domino efekt na cijelom području jer sve su države u Europi na ovaj ili onaj način delegirale svoj suverenitet na naddržavu. Kada se suspendiraju države poput PIIGS-a i Hrvatske, bit će potrebno uvesti stroži sustav kontrole putem napada na postojanje jačih država. Naprosto one još nisu dovoljno slabe. Situacija s Grčkom oslabljuje zemlje iz kojih dolaze subjekti koji joj najviše pomažu poput Njemačke ili Nizozemske. Upravo u Nizozemskoj je započeo napad na zemlje koje imaju povijesno akumulirana velika dobra. Naprosto, to je zemlja koja još ima previše dobara poput nacionalnih fondova koji upravljaju značajnim udjelima u naftnoj kompaniji Shell ili pak u banci ING. A njoj je jučer smanjen kreditni rejting. Učinila je to agencija Moody’s koja ima kako kaže W. Engdhal izravni link sa Svjetskom bankom i klubom Bilderberg.  Uslijedit će prosvjedi protiv banaka koje će podržati George Soros koji također ima izravni link sa spomenutom grupacijom. Naprosto je predugo bio status quo i potrebno je brod razdrmati i drmati ga do trenutka kad će naddržavna svjetska grupa gulamfera iznjedriti strukturu koja će se pojaviti kao “spasitelj svijeta”. 

Shizofreno razmišljanje? Pa, da vrag je često anđeo svjetla dok ne dobije moć. Ili, kako bi legenda hrvatske dokumentaristike Šandor Horvat rekao, shizofrenost svijeta proporcionalna je nedostatku škropeca u organizmu.

 
Tagovi:
Autor 16.6.2012. u 19:51