Hvala na pozivu

tačno.net
Autor 18.12.2013. u 20:49

Hvala na pozivu

Piše: Radomir Lazić

Dirljiv je poziv studenata da im se pridružimo u protestima  protiv ove vlasti koja im ne daje ništa od „svoga“ nego im čak onemogućava i dobijanje onog što drugi daju. Očekivana je i brza reakcija Vlade RS-a da pristane na uslove koje postavlja  Europska unija.  Mladi su sila, ostali su onemoćali, bolesni i više gladni nego siti i kao takvi i za njih a i ove u Federaciji  i nisu neka opasnost.

Samo da vas upitam nešto mladi. Ne primjetih da će te se odazvati na poziv,  koji je i vama upućen, na proslavu  Božića u Mostaru pred jednom kućom. Ne primjetih da pomenuste okupljanje oko imovine u drugim mjestima koji oni  što imaju, a imaju dosta, oteše i vama ali, Bogami, više nama.  Oteše  naše a i ono što su nam drugi slali.

Ne primjetih da pomenuste penzionere, nezaposlene kolege,  svu bijedu ove zemlje. Ne primjetih da je  i jedan aktiv mladih iz bilo koje stranke pustio glas na račun svojih starijih kolega kao ni vi, koji ste eto stranački neopredjeljeni, i koji će, ne brinite brzo će se ovo riješiti u vašu korist, nastaviti svoje školovanje na dobrobit svih nas.

Ali ne zaboravite, mi stari znamo to jer smo stari, (r)evolucija se nikada nije dizala „na pola“.

tačno.net
Autor 18.12.2013. u 20:49