I zvanično – povratak u 90-te

Autor 15.8.2012. u 16:35

I zvanično – povratak u 90-te

Etiketiraj ”ustašom” i ubij!

Kada naslovnu stranicu web-portala Organizacije ”Vidovdan”, ”krasi” uokvireni naslov ”Balaban: Vojvođanski feudalci – ”Za dom spremni”; onda takav ne može – a da ne podseća na ratno-huškačku retoriku, ”prethodnicu” s početka 90-tih godina prošlog veka – kao uvod u orkestrirana ratna zbivanja, koja su sledila.

Ako uzmemo u obzir, da je ”Vidovdan.org” – deo kruga tzv. ”alternativnih (veliko)srpskih medija”, gde spadaju ”Dveri srpske”, ”Srpski nacionalisti”, Fond ”Slobodan Jovanović”, svi bliski DSS – ali i sa naznačenim čvrstim vezama i saradnjom sa Fondom Ruske Strateške Kulture, da ne govorimo o sponi sa SPC – organizacija koja se finansira iz budžeta Republike Srbije (Ministarstva za Kulturu),
Onda naslov teksta takvog jednog portala – ima daleko veću težinu i poruku.
Jer ga direktno vezuje za Državu Srbiju – i njene Državne organe.
Naslov teksta nije – ni slučajan – ni banalan.
”Za dom spremni” je zloglasni pozdrav Ustaškog pokreta, poznatog po nebrojenim stravičnim zločinima počinjenim u II sv. ratu – koji – kada se pominje u kontekstu kakav je pisao Milovan Balaban – treba da poistoveti iste sa vojvođanskim Autonomašima (Republikancima, Nezavisnim); da čitaocima članka u momentu stvori mržnju – čiji dalji sled može biti samo otvoreno nasilje.
Naravno, svi smo svesni – da, ni Autonomaši, ni Republikanci, ni Nezavisni – nemaju, ama baš nikakve veze sa Ustaštvom, programom i zlodelima.
I pored isfabrikovanih velikosrpskih pokušaja da se kulturna manifestacija predstavljanja folklornih ansambala, pesama i igara iz Srema ”Srijem Hrvatskoj” – preinači u aspiracije i posezanje države Hrvatske za istim; a lider LSV-a, kao predstavnik Vojvodine – izdajnikom i ”ustašom”
Na kraju krajeva, najveći procenat sledbenika ideja Vojvođanske posebnosti i jesu Srbi – tako da je teško uspostaviti bilo kakvu vezu i paralelu sa gorepomenutim ”Ustaštvom”.
Pa ipak, retorika velikosrbskih nacista nije za zanemariti.
Jer je ista bila korištena – zloupotrebljivana – kada su počinjali oružani sukobi u Hrvatskoj; kada je ubijena policijska patrola – posečeni im polni udovi – strpani u usta.
Pre toga je neki ”Opačić”, pokušao atentat na hrvatskog predsednika Franju Tuđmana.
Sve sa istim navodima!
Hrvatska je Ustaška!
Bio je fabrikovani refren, kojim je Milošević gurao krajiške Srbe u rat protiv Hrvatske.
”Oni hoće obnovu Ustaštva! Ponovo će vas klati i ubijati, kako su to radili i 1941! …”
Podjarmljivala se vatra – unosio nemir – nepoverenje – mržnja – želja za revanšizmom.
Nije ništa bilo bolje ni u BiH.
”Izetbegović Ustaša – Balija – pripadnik Handžar divizije…”
U isto vreme su i u jednom i u drugom slučaju deljena oružja iz rezervi JNA i teritorijalne odbrane.
Dok se na RTS1 vrtio snimak sa Martinom Špegeljom, kako priprema ustanak u Hrvatskoj.
Srpska strana je već bila naoružana i spremna za pokolje.
Danas, 20 godina kasnije – gotovo istovetni ”scenario” u slučaju Vojvodine.
”Ustaše! Mađari! Bacaće vas pod led i klati, kao u Raciji!”
Pujda se Srbija – pretnje su sve češće i otvorenije.
Vojvođani pomenu politički front – Srbija uzvraća pozivima na oružje i ubijanje.
”Bitka”, ”Borba” – sve su češći naslovi (veliko)srbijanskih medija – a posebno ”alternativnih”, koji najavljuju pristup i način pristupa Srbije problemu Vojvodine.
Interesantno je da se na ovom ”alternativnom” portalu okuplja sve sami ”krem” velikosrpskog batinaštva – lideri i čelni ljudi ”1389”, Miša Vacić, Ivan Ivanović iz ”Naših”, Kovačev iz Fonda ”Slobodan Jovanović”, ”ekipa” ”Ćiriličara”; sto bi kazli Vojvođani – ”sve moj do moga”, koji mnogi – umesto da vaspitno-popravno okopavaju zaparložene njive – raspiruju mržnju i otvoreno pozivaju na nasilje.
Na sajtu ”Vidovdan.org” imate i praktične terorističke savete – kako se tući sa policijom, kako se odbraniti od gumenih metaka, suzavca i ostalih policijskih naprava; saveti, pod imenom kojekakvih anonimusa – dolaze iz redova te iste srbijanske policije, pa čak i vojske – što je deo paravojne obuke – koju velikosrbi prolaze još od dana militarizacije Slobodana Miloševića.
Jer, ko će zaboraviti centre obuke paravojske ”Belih orlova”, ”Dušana Silnog”, ”Četnika” itd – u državnim policijskim centrima, Bubanj Potok, Erdut, Kula.
Čak postoje i video snimci obuke – pa da budemo iskreni – terorista; jer, nije u pitanju regularna vojska – već bašibozuk; stvoren sa jedinim ciljem da svojim monstruoznim zločinima ”ledi krv u žilama neprijatelja”.
A svaki polaznik obuke JSO Centra u Kuli je bio obučen da predvodi četu ili odred – operišući u odabranoj zoni; ”bašibozučkom srezu za klanje i pljačku”.
Metode obuke u kampu ”Tigrova” u Erdutu – preuzete su od ruskog ”Specnaza”; vezivanje za drvo, batinanje, nošenje ”sizifovskog kamena”, premlaćivanje…
To su sistemi obuke ruskih specijalaca – ”da očvrsnu momke”; a opet – ako malo bolje razmislimo – niko još nije video uspešnu akciju istih; posebno ostaje u sećanju, kako su ”genijalno” potrovali gasom – i čečenske teroriste – ali još više njihove žrtve.
No, da ne bi skretali s teme – ”Vidovdan.org” – na čijem je čelu, nominalno, bibliotekar postao politički analitičar, Branko Radun (zamislite, i taj se mota po Novom Sadu) – jedno je od mesta okupljanja – a vidimo i kanalisanja misli i radnji; gde su se kovali i ugovarali planovi – i paljenja ambasada u BG, i napadi na džamije, prebijanje LGBT i učesnike ”Parade Ponosa”.
Naravno, kao i u svim drugim slučajevima – ”pojo vuk magarca”; nikad niko iz ”Vidovdan.org” nije krivično odgovarao – kao ni iz ”Dveri”, ”1389”, ”Naši” itd itd.
Izdvojiću jedan deo teksta Milovana Balabana:

Затим би требало најозбиљније прионути прављењу дугорочне стратегије институционалне, културолошке и сваке друге обнове Војводине и њеног интегрисања са остатком земље. На тај начин би требало лагано и континуирано да се ради на ослобађању покрајине од антинародног, па чак у неким видовима и антидржавног, естаблишмента …

To ”lagano i kontinuirano oslobađanje od antinarodnog i antidržavnog ”establišmenta” – drugim rečima znači
FIZIČKU LIKVIDACIJU!
A i sam autor članka je lepo naveo neka od imena na spiskovima velikosrba za ubijanje:
Nenada Čanka (i mnogih drugih članova LSV)
Bojana Pajtića
Dragoslava Petrovića
Aleksandra Popova
Đorđa Subotića
Živana Berisavljevića
Jovana Komšića
Dinka Gruhonjića
Nedima Sejdinovića
Pazstora
Egerešija

stotine i stotine imena za fizičku likvidaciju – za uspostavljanje velikosrBske Vojvodine – mirne i pokorne ”za mnogaja ljeta”.
To Vam ”ispred nosa” pišu velikosrBske ”alternativne medije” – a svi se u državi Srbiji ”prave naivni i blesavi” – ”da to nije tako”.
Jeste!
Tako je!
Država Srbija finansira koljače i barabe – buduće haške optuženike.
A Crkveno ”velikomučenike”. I jeroje!
I neko u EU želi ovakvu zemlju u svom okruženju?
Pa šta se može od takvih pozitivno očekivati?
I koji bi to bio doprinos Srbije – EU?
Kad ona sem Mržnje i Sukoba ne nudi ništa drugo.

slobodnavojvodina.org

Autor 15.8.2012. u 16:35