Igrale se delije…

Autor 8.6.2012. u 12:49

Igrale se delije…

Ako hoće da ga pokolenja pamte, ne kao firera iz našeg sokaka, mora se samo reformisati i odstraniti one likove koji ga vraćaju u neslavnu mu prošlost, a tako su se radosno nakitili iza njega u izbornoj noći! Prihvatiti istinu i suočiti se sa njom! Reći onima kojima su uvek drugi krivi da je u naše ime izvršen genocid u Srebrenici, izviniti se žrtvama krvavog ludila devedesetih, medju koje spadamo i mi koji nismo ni tada ćutali! Reći da je titular nekakvog vojvode bila šala & tragi-komika, suludog vremena i sprovođenja Memorandumske politike! Onda će ovo društvo ozdraviti, suočavajući se sa istinom doživeti katarzu i preporod! U suprotnom padaće vlade, predsednici, Srbija će kao Nokija biti sve manja, a sve što valja pobeći će daleko, daleko od razuzdane gomile!

 

Srbija u postizbornom ropcu, osluškuje one kojima je više od polovine građana otkazalo poslušnost! Sitno kolo do kola vodi i Mile Prekodrinski, baštineći teritorijalne pretenzije svojih prethodnika! Poji Mile volove na reci, e da bi nam ovde pravio vladu po svojim šumskim svetonazorima!

Unatoč svemu, ovde još ima duha! Diljem socijalnih mreža kruže komentari:“Grčka tragedija počiva na mitu, a naša na mitu i korupciji”! “Dok je bio BRAVAR, sva su nam vrata bila otvorena, kad je došao BANKAR, svu su nam lovu pokrali, dok je vladao PSIHOLOG svi smo poludeli, e sada je stigao GROBAR…”

Bivši i sadašnji predsednik Srbije pohodiše ovih dana Patrijarha, ne znam da li su išli da okaju grehe pred Bogom, jer sam na naučnoj osnovi po Ričardu Dokinsu, ubeđeni ateista!

Kad smo već kod crkvenih poslića, ne vidim nigde da je u ovdašnjim medijima (sem na po nekom portalu) zabeleženo da je starešina manastira Visoki Dečani,sa još četiri druga zatražio državljanstvo Republike Kosovo! Prihvatajući realnost, sajber Sava Janjić je dokazao da je veći patriota od aktuelnih ojkača koji ne bi da saopšte da Kosovo više ne stanuje ovde, jer im to nije profitabilno!

Nova stvarnost bivšeg predsjednika: Elem, da se vratimo sumornoj stvarnosti, krici u tami našeg dugog putovanja u noć, da su nam se desili KAPLAR i AL KAPONE su pretenciozni. Tresla se Srbija, dok su padale majske kiše, a izbori nam porodiše Toma & Džerija! Crtani film se nastavlja! Bivši predsednik, netom sklonjen sa trona, isključivo svojom i zaslugom svoje kamarile, možda čak i neobavešten da život nije što i poljem preći, poručuje: “Da cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima”!!!

Hm, hm, ima se umjetnički dojam da je, moguće budući premijer pao s’Marsa u Atlantidu! On koga su od milošte zvali MARGARIN, jer u sve se meša, setio se da ovde na ovom kamenu zemlje Srbije žive građani & građanke! A da građani & građanke nisu ona stada ovaca koja je, onoliko, u vreme izborne kampanje zdušno pohodio, pokazali su uskrativši mu skoro milion glasova! Bude li najveći gubitnik majskih izbora novi srpski premijer, obećava da će – raditi drugačije? Ajd i to čudo da vidimo, dajmo mu šansu da dobije bar prelaznu i ne ponavlja prvu godinu, ako bude u klasi zvaničnog premijera, jer mu se u suprotnom može desiti još “nevaljalog” naroda, sve sa belim listićima!

Pospremanje karambola družine Pere Kvržice, treba da krene prvo iz dvorišta DS! Dugo je već naš Džeri na sastancima svog dvorišta, povišenim i ozbiljnim tonom pretio da će otstraniti mangupe (čuj mene, mangupe) iz svojih redova! I šta je bilo, “Oj devojko, nikom ništa”. Ako ne zna ko su isti, neka se KRALJEVIĆ preobuče u PROSJAKA i zađe čaršijom, znaće ono što do njega nije dopiralo, a o čemu cvrkuću ptičice na grani.

Naše reforme: Proverom porekla imovine i prvog miliona može pripuniti budžet, tajkunima k’a Putin odrezati bar deo onoga što su na našoj muci stekli i ubaciti u proizvodnju!

Svojim marketinškim i medijskim spin majstorima zabraniti da nas drže slepe kod očiju i oporezovati gro njihovih porodičnih, sestrinskih firmi, koje se zloupotrebom položaja, mislim političkog, razmnožavaju prostom deobom! Neka, ali ne kobajagi, reformiše pravosuđe i sve ovo gore navedeno neselektivno prepusti njemu! Neka da dopust svojim “genijima”, koji su mu plagirajući “nesretnog”, nesudjenog Serbskog Hodorkovskog – Bogoljuba Karića – osmislili kampanju, zelene salate, lanaca & katanaca! Tako će bar za promenu pokazati da je shvatio da su u Srbiji ovce na pašnjacima, a ne u izbornom telu!

I da se jasno i glasno oglasi da Srbija baštini ANTIFAŠIZAM i da ne rehabilituje zločince i kvislinge iz drugog svetskog rata! Neka donese zakon kojim se kažnjava negiranje genocida u Srebrenici, jer na istoriju ne mogu uticati spin majstori, ona nikome ne prašta ma koliko ovde pokušavali da je krivotvore! Da se mane MEMORANDUMSKOG puta, bez obzira na lične i porodične veze! Još uvek ima izbor, na njemu je odluka da li će ga pamtiti kao državnika ili nejakog Uroša!

Kako stilizovati  novog predsjednika: A sada malo o novom prezidentu Srbije! 

Naš Tomi izgleda da se čudom ne može načuditi kako je dospeo tu gde jeste! Još uvek se ponaša kao da je u penjoaru, na svom divanu gde ispija jutarnju kaficu s’komšijom! Kako onda da ga drugačije tretiraju ostali, a naročito obožavaoci lika i dela balkanskog Klunija?

Kao prvo, neko mora da ga stilizuje, objasni mu protokol i šta znači odgovornost za svaku izgovorenu reč sa pozicije koja mu se desila! Najmanje mi smeta to, što vele neki, “kako on da nas predstavlja u inozemstvu”, jer Tomi je prava Srbija, a ne Džeri-Kluni, krug dvojke i napirlitana politikantska kasta, koja je prešla kratak put od opančića do lakirki & miljenica! Tomi, čiji je background kao rep u aligatora (opet podosta manji od Slobinog portparolaPalme & com), napravio je veliki zaokret i preveo gro radikalno nastrojene populacije na trasu evropskog puta Srbije!

Tomi, pobednik majskih izbora sprečio je možda prelivanje nezadovoljstva gladnih gubitnika krvničke tranzicije na ulice nam naše, jer u njemu vide kakvu takvu promenu, tračak nade i beg iz obesmišljenog i izneverenog Ugovora sa Narodom!  Ako hoće da ga pokolenja pamte, ne kao firera iz našeg sokaka, mora se samo reformisati i odstraniti one likove koji ga vraćaju u neslavnu mu prošlost, a tako su se radosno nakitili iza njega u izbornoj noći! Prihvatiti istinu i suočiti se sa njom! Reći onima kojima su uvek drugi krivi da je u naše ime izvršen genocid u Srebrenici, izviniti se žrtvama krvavog ludila devedesetih, među koje spadamo i mi koji nismo ni tada ćutali! Reći da je titular nekakvog vojvode bila šala & tragi-komika, suludog vremena i sprovođenja Memorandumske politike! Onda će ovo društvo ozdraviti, suočavajući se sa istinom doživeti katarzu i preporod! U suprotnom padaće vlade, predsednici, Srbija će kao Nokija biti sve manja, a sve što valja pobeći će daleko, daleko od razuzdane gomile!

Može se stisnuti kaiš, ako postoji nada, ako se bar deo gore navedenog ispuni, ako se na kraju našeg tunela ukaže tračak svetlosti, ako se prestanu sa nama igrati “delije”, u suprotnom ne garantujem!

Analitika


Tagovi:
Autor 8.6.2012. u 12:49

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija