Ispod Jurasićeva štakorskog pamfletića otvoreni pozivi na ubojstvo Ante Tomića

tačno.net
Autor 16.10.2013. u 19:28

Ispod Jurasićeva štakorskog pamfletića otvoreni pozivi na ubojstvo Ante Tomića

Večernji list, u svojem internetskom izdanju, agitira za ubojstvo Ante Tomića, novinara i kolumnista Jutarnjeg lista. Večernjakov novinar Marinko Jurasić objavio je 15. listopada, točno u podne, članak pod naslovom “Tomiću, brate, reci da mrziš Hercegovce”. Jurasić pripisuje Tomiću dakle, već u naslovu, da je fašist, ili nacist, budući da jedino takvi mrze cijele narode ili cijele krajeve.

Piše: Autor: Tomislav Čadež, Jutarnji list

KOMENTAR ANTE TOMIĆA Da smo Raspudić i ja jedina dva Hrvata na svijetu, rekao bih popisivaču da sam Apač

Tomićevo smaknuće Jurasić priziva u sklopu svoje tobožnje obrane lika i djela dr. Nine Raspudića, Večernjakova vanjskog suradnika, a kojeg je Tomić opleo poradi njegovih riječi o bosanskim franjevcima. Raspudiću je, prije svega, uskratio priliku da Tomiću sam odgovori. Nakon Jurasićeva teksta, polemika je, zapravo, izlišna. Što, naime, odgovoriti, liku koji navodno mrzi sve što je hercegovačko (čitaj: hrvatsko), pa samim time i Raspudića. Takvoga se može eventualno tek predati Državnom odvjetništvu. Zašto bi, naime, Raspudić raspravljao s takvim fašistom. S fašistima se ne raspravlja, izlazi iz Jurasićeva podlog i bijednog pamfleta, njih treba likvidirati.

Da je to sljedeći logičan potez zalažu se Večernjakovi administratori. Ispod Jurasićeva štakorskog pamfletića prikupilo se do podneva sljedećega dana 650 komentara, među kojima je cenzorska ruka probrala nepoćudne. Što su izbrisali, ne znamo dakako. No, sudeći po onima koje su ocijenili poćudnim, možda su to komentari poput ovoga mojeg. Večernji.hr ima vlastitu komentatorsku aplikaciju, za razliku od većine mainstream medija, koji se služe Facebookom. Prema tome, posve nadzire njihov sadržaj.

Evo kakav. Dana 15. listopada u 13.15 sati Večernjakov komentator GoranHR Anti Tomiću poručuje, citiram sa svim pravopisnim pogreškama, kao i ostale poslije njegovoga: “E moj glupi jadni zatucani maleni čoviječe..predlazem i bradu i cvike nakon ovoga. Metak u glavu u kasnim noćnim satima kada shvatiš šta si napravio !”

Nadovezuje se na to Večernjakov komentator GeniKameni, u 14.52: “…Tog brabonjka treba sacekati u nekoj mracnoj ulici i posteno mu promijeniti fizicki opis, jer ovakav kakav je sad, on je negledljiv. Ili u krajnjem slucaju, treba mu priustiti jedno iskustvo kroz koje je Ivo Pukanić prosao…”

Za njim se javio, u 15.33, i Večernjakov komentator torpedo4949: “ne obazirem se šta budala piše, al čim ga prvi put sretnem dobiće šamarčinu”.

Predvečer se ohrabrio i Večernjakov komentator budala-kaomoćemoet.hr koji je napisao: “ovaj majmun jugoslavewnski ne smije doći u mjesto svog rođenja hrvati bi ga ubili”.

Zašto, pobogu, urednici Večernjaka nisu ove prijetnje prijavili policiji? Kako je moguće da se na njihovim stranicama otvoreno poziva na ubojstvo novinara? Je li im poznato da su ovakvi likovi poput njihovih komentatora ne tako davno jednoga drugoga hrvatskog pisca, Milka Valenta, polili benzinom i zapalili? Što je sljedeće? Hoće li možda zamoliti dr. Raspudića da se umjesto pera lati toljage i Tomiću razbije glavu? Čemu džaba da troši riječi, osobito sad pošto mu je junačina Jurasić osvjetlao obraz.

tačno.net
Autor 16.10.2013. u 19:28

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija