Ivica Dačić: Ja sam novi direktor Nacionalne biblioteke

Autor 22.1.2012. u 16:58

Ivica Dačić: Ja sam novi direktor Nacionalne biblioteke

Bliže se predsednički izbori, pa ću malo da vrdam do tada (nasmejao se i namignuo šeretski na prisutne novinare naš Ministar), a onda ću postati predsednik Srbije. Tada ću spojiti tri funkcije u jednu, pa ako i završim u zatvoru aboliraću sebe i tako pokazati narodu sopstvenu velikodušnost i dobrotu. Ako mislite da je ovo samo moja fantazija, moram vas opet podsetiti na jednu notornu činjenicu: ja ne mogu da ne govorim istinu.


Danas je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić na koferenciji za štampu objavio da će se kandidovati za mesto direktora Nacionalne biblioteke.

– Sa obzirom na okolnosti smatram da sam ja idealan čovek za mesto direktora Nacionalne biblioteke. Uvek sam voleo da idem u biblioteku jer su tamo ljudi dobri, a knjige odlične – skromno je priznao Ministar.

Na pitanje novinara da li je njegova kandidatura na mesto direktora biblioteke u skladu sa zakonom, to jeste da li se Ministar našao u sukobu interesa, Dačić je odgovorio: – Ne, ne nalazim se u sukobu interesa jer ja pre svega ne volim sukobe, a planiram da spojim fukciju ministra i direktora biblioteke radi boljeg nadzora.

Kako to mislite – upitao je neko od novinara. – Pa lepo, ministar će nadgledati direktora kako ne bi više nikada došlo do potpisivanja neke peticije koja poziva na terorizam, na primer. Tako ću imati priliku da sprečim moguće terorističke aktivnosti.

– Ali vi ste i ministar i direktor, to je jedna osoba, kako možete nadgledati samog sebe? – nastavio je dosadni novinar.

– Jesam, ja sam i ministar i direktor – ponosno je odgovorio Dačić. I baš zbog te činjenice ću biti efikasniji i bliži problemu, to jeste, hoću reći da sam ja sebi najbolja kontrola. A da li znate zašto? – upitao je Dačić zabezeknute novinare.

– Zato što ja ne mogu da ne govorim istinu! Ukoliko me, na primer, kao direktora biblioteke, pokušaju vrbovati strani špijuni ili teroristi, odmah ću to prijaviti ministru unutrašnjih poslova. Ukoliko, kao direktor, potpišem neki akt ili pak peticiju kojom se podržavaju teroristički napadi na Srbiju onda ću, kao ministar, odmah zakazati konferenciju za štampu i proglasiti direktora krivim. Potom ću direktoru dati otkaz sa posla i uhapsiti ga zbog antidržavnog delovanja.

Ali vi ste i direktor i ministar, kako ćete uhapsiti samog sebe? – upitao je novinar-provokator.

– Pa, neću dozvoliti da se uhapsim – odgovorio je Dačić tajanstveno. Pre nego što pozovem policiju dojaviću da mi se sprema hapšenje, a onda ću pobeći sebi tik ispred nosa.

– A gde mislite pobeći – pitalo je neko drugo novinarsko zakeralo.

Pa nigde – rekao je Dačić. Bliže se predsednički izbori, pa ću malo da vrdam do tada (nasmejao se i namignuo šeretski na prisutne novinare naš Ministar), a onda ću postati predsednik Srbije. Tada ću spojiti tri funkcije u jednu, pa ako i završim u zatvoru aboliraću sebe i tako pokazati narodu sopstvenu velikodušnost i dobrotu. Ako mislite da je ovo samo moja fantazija, moram vas opet podsetiti na jednu notornu činjenicu: ja ne mogu da ne govorim istinu.

Autor 22.1.2012. u 16:58