IZBORI KOJI TO NISU

Petar Fehir
Autor 17.4.2016. u 11:07

IZBORI KOJI TO NISU

Ovi tzv. izbori u HDZ-u neodoljivo podsjećaju na neka, ne tako davna vremena, kada je Slobodan Milošević “izabran” sa preko devedeset i kusur posto glasova.

Jedna loša predstava za javnost!

Zar stvarno netko misli da će, nakon svih manipulacija i igara kojih smo se nagledali i naslušali od vodstva te stranke (Pašalić, Sanader, Kosor),  izbor “jednog od jednog” zadovoljiti minimum kriterija demokratske utakmice!?

Da inžinjering Vase Brkića ne zna već u nedjelju u jutro konačni rezulutat izbora!? Bez neutralnih biračkih odbora i urednih biračkih spiskova!?

Svega smo se nagledali u Hrvatskoj u 25 “demokratskih godina”. Ovaj cirkus je ipak jedna od najvećih blamaža. Podcjenjivanje i vlastitih članova i ukupne javnosti. Čak je i Tuđman imenovao svog protukandidata. Da “izbor” liči na izbor.

Karamarko se ni to nije usudio. Ili udostojio. Kao najnepopularniji političar u zemlji, već niz godina, nije imao “potrebu” zasjeniti sliku u jutarnjem ogledalcu. Koje bi mu, možda, ukazalo na Pepeljugu.

Najveća je to sramota, ipak, za sam HDZ.

U kojem sigurno ima ljudi koji su kompetentniji i simpatičniji od čovjeka koji ne umije sastaviti tri riječi na “europskom” jeziku i nabrojati pet točaka vlastitog programa.

Koji, u želji da što više zagrabi iz političkog bunara, vadi i mutnu vodu i koketira s avetima i prošlosti i sadašnjosti.

Kandidat Karamarko je elementarna nepogoda za Hrvatsku koja se, eto, ne može izbjeći.

Dok netko, odlučan, u samoj stranci ne pokuša “zapucati” na olujne oblake.

Jer, bez “normaliziranog” HDZ-e neće biti ni normalizirane Hrvatske.

Petar Fehir
Autor 17.4.2016. u 11:07