Izvanredno sranje

Ivo Anić
Autor 28.11.2017. u 05:44

Izdvajamo

  • I potpuno se zbilja slažem da je ovoj zemlji kasno sve „izvanredno“, kao što su joj trideset godina zakasnili helikopteri, kao što se slažem da će nas, ako već ne umremo od gladi kako je rekla predsjednica jer nas neće imati tko hraniti, ne čeka ništa osim jednom velikog, kolosalnog sranja, sranja u koje su nas doveli oni koji su umislili da ako su već bili dobri vojnici domovini, mogu joj biti i budućnost, oni koji su umislili ako su bili dobri činovnici NATO- u da će biti dobri i predsjednici, oni koji su umislili da su bolji i pametniji od one djevojke koja se sprema raditi u turizmu u Njemačkoj.

Povezani članci

Izvanredno sranje

Ovo je priča o Hrvatskoj zemlji u kojoj smo svi u „izvanrednom sranju“ već skoro trideset godina i u kojoj su nas raznorazni krstičevići toliko zadužili da svi šutimo i trpimo takve gluposti kojima se bave, takve fantomske ugroze kojih nema, takvo neosnovano i besmisleno trošenje novca kojeg nemamo, takvo nakaradno naoružavanje jedne vojske koja bi trebala ratovati sa „hibridima“ i takve ljude koji se igraju našim sudbinama dok nam djeca nemaju za lijekove, a ova pametna, školovana, odlaze u Njemačku i to zamislite, nećete vjerovati – u turizmu!

Tko napada Hrvatsku, postavili su novinari zanimljivo pitanje ministru Davoru Božinoviću nakon niza tvrdnji kako je Hrvatska u hibridnom ratu. Ministar očekivano nije ponudio konkretan odgovor “googlajući” kao i mi svi ovih dana koji mu to kurac dođe taj – hibridni rat. „Što se tiče hibridnog ratovanja, informacijskog ratovanja, specijalnog rata mogu vas uputiti na cijelu bibliografiju koja izlazi na stranim jezicima, u Hrvatskoj nažalost tek u nekoliko članaka i knjiga o čemu se danas intenzivno piše i intenzivno promišlja“, rekao je Božinović, no ostalo je nejasno, praktički visjeti u zraku, tko su „hibridni ratnici“ tj. osobe ili više njih koji namjeravaju napasti nam milu domovinu. Objasnio je nadalje ministar, da s napredovanjem tehnologije napreduju i oblici u kojima se tzv. ratovanje može ispoljavati jer danas živimo u svijetu interneta, novih tehnologija koje se također za to koriste aludirajući na sve one koji se služe internetom kako bi, a general Krstičević će nam to vjerojatbo pojasniti, „mrzili sve hrvatsko“ , nastojeći svim silama da se na elektroničkom bojnom polju razjebe mila nam domovina.

Pa ne bi to Plenković bubnuo bez veze, ustvrdio je u svom stilu šef oporbe, ponavljajući kao papiga „spinanje“, čak i izvanredno sranje koje bi uvaženi premijer, ako smo već u ratu i ako smo već napadnuti, logično, trebao proglasiti. Informacija je danas oružje, nešto kao puška, ustvrdio je na pitanje novinara još jedan sijedi hrvatski mudrac Miroslav Tuđman, a ako se događa nešto posebno, hrvatska bi javnost to zadnja trebala znati, nadopunio je svoju lamentaciju inače itekako informirana osoba po pitanju špijunaže, tajnih špijunskih hibridnih poslova i vanjske ugroze

A milu nam domovinu najviše, po generalu Krstičeviću vole naraštaji ročnika, kojima je između ostalog poručio kako hrvatski narod voli svoju vojsku koja je u stanju, a povijest je pokazala i goloruka se obračunati sa možebitnim do zuba naoružanim hibridnim napadačima, istaknuvši kako se domoljublje očituje djelima, a ne riječima, misleći valjda na svoju slavnu prošlost u kojoj je zadužio hrvatski narod i posebno ročnike koji su ga slušali otvorenih usta, uglancanih čizama, sve se nadajući kako će jednom, bože daj već u ovom najnovijem hibridnom ratu, pokazati od kakvog su krstičevskog materijala i kao general onomad, jurnuti na do zuba naoružanije hibridne neprijatelje. Vi ste pokretačka snaga, vaša mladost puna domoljubne energije i brzorastućeg patriotizma, dok je vašeg znanja i spremnosti da poginete čim prije za milu nam domovinu, u Ukrajini ili bilo gdje drugo gdje žive Hrvati, neće hibridi ono što su mislili, zaključio je general i otišao gledati prospekte najnovijeg super de – luxe američkog helikoptera Black Hawk koji mu je predsjednica obećala kupiti.

SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić rekao je kako je na djelu duboka, nedopuštena, nemoralna diskriminacija po novom zakonu o braniteljima koja će koštati između 2 i 4 milijarde, a branitelji će tim zakonom biti još više stigmatizirani kao jedna privilegirana kasta. “Zakon duboko diskriminira građane Hrvatske. Dijelimo građane na dvije populacije: jednu malu, koja ima sve benefite i koji kad odu u mirovinu dobit će dodatak na tu mirovinu, a onaj koji je radio isto kao i taj branitelj taj dodatak neće dobiti”, rekao je i ocijenio da predloženi zakon stvara “kastu branitelja”, a sve druge građane RH u možebitne hibridne neprijatelje koji najviše kroz informacije vrše ugrozu mile nam i drage domovine, tj. konkretno, svojim permanentnim dejstvovanjem širenja panike, straha i demoraliziranja građana RH stvaraju određenu klimu protiv vlasti, premijera, generala Krstičevića, mile nam predsjenice i dakako, kako je ustvrdio Mirando Mrsić, braniteljske populacije koju možemo odmah isključiti iz segmenta – hibrida. Hibrida, đavo ih odnio, možete čuti tako od svih eminentnih političara, generala, svakog kurca kojem se mikrofon tura pod nos u ovoj zemlji da ovaj lupeta što mu padne na pamet i tako, recimo u mom lokalnom bircu, među braniteljskom populacijom, stvori pravo – izvanredno sranje.

A da jesmo u „izvanrednom sranju“ to je i budali jasno, sinoć u udarnom terminu (op. Milić dokumentarac nekada i sada), djevojka mrtva hladna preneraženom novinaru kaže kako je njoj puna kapa „izvanrednog sranja“ u kojem se ova zemlja nalazi, kupovine ratnih borbenih aviona od nekoliko milijardi dolara i elitnih borbenih helikoptera, mladih ročnika koji jedva žele da izginu uz svog generala, kaže cura da joj je puna kapa takvih koji su ovu zemlju toliko zadužili da svi šutke trpimo njihova „izvanredna sranja“ i fetiše na rat, uniforme, puške dok djeca po bolnicama nemaju za lijekove, a ona se sprema nakon mukotrpno završenog fakulteta i to zamislite, turističkog, u Njemačku. Na pitanje novinara zašto sine u Njemačku, imamo i mi ovdje turizma koliko hoćeš, djevojka je naglasila da imamo, ali Njemačka nije u „izvanrednom sranju“ kojeg samo što nije proglasio rečeni Krstičević.

I što nam na koncu čitava ova priča govori, priča o Hrvatskoj zemlji u kojoj smo svi u „izvanrednom sranju“ već skoro trideset godina i u kojoj su nas raznorazni krstičevići toliko zadužili da svi šutimo i trpimo takve gluposti kojima se bave, takve fantomske ugroze kojih nema, takvo neosnovano i besmisleno trošenje novca kojeg nemamo, takvo nakaradno naoružavanje jedne vojske koja bi trebala ratovati sa „hibridima“ i takve ljude koji se igraju našim sudbinama dok nam djeca nemaju za lijekove, a ova pametna, školovana, odlaze u Njemačku i to zamislite, nećete vjerovati – u turizmu!

Što je to već „izvanredno sranje!“

I potpuno se slažem sa uvaženim generalom koji nas je očito zadužio, kao uostalom i svi branitelji koji, kako je ustvrdio Mirando Mrsić postaju kasta koja će nas jedina spasiti od najezde „hibrida“ da u ovoj zemlji treba proglasiti „izvanredno sranje“ kako ga je sama predsjednica već proglasila, a generala se samo čeka i krenuti svim silama, puškama i tenkovima na gotovs, lupajući petama na hibride, oca im jebem hibridnog.

I potpuno se zbilja slažem da je ovoj zemlji kasno sve „izvanredno“, kao što su joj trideset godina zakasnili helikopteri, kao što se slažem da će nas, ako već ne umremo od gladi kako je rekla predsjednica jer nas neće imati tko hraniti, ne čeka ništa osim jednom velikog, kolosalnog sranja, sranja u koje su nas doveli oni koji su umislili da ako su već bili dobri vojnici domovini, mogu joj biti i budućnost, oni koji su umislili ako su bili dobri činovnici NATO- u da će biti dobri i predsjednici, oni koji su umislili da su bolji i pametniji od one djevojke koja se sprema raditi u turizmu u Njemačkoj.

Kao i oni što su umislili ako su prije trideset godina stvorili već nešto izvanredno, da se to ne može pretvoriti u sranje.

Ivo Anić
Autor 28.11.2017. u 05:44