Još jedan dobar potez demonstranata: kampanja „Tišina, Parlament radi!“

tačno.net
Autor 12.6.2013. u 17:37

Još jedan dobar potez demonstranata: kampanja „Tišina, Parlament radi!“

Dobili smo priopćenje građana i građanki koji organizuju mirne proteste  za rješavanje pitanja jedinstvenog matičnog broja.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

U narednom periodu, tj. do 30.6.2013. godine, a poslije blokade i masovnih protesta, preusmjerit ćemo sve snage na obezbjeđenje apsolutne sigurnosti, tišine i mira za nesmetan rad Parlamentarne skupštine BiH.

Apelujemo na sve građane i građanke da u svojim domovima, na radnim mjestima i ulici, a naročito u blizini zgrade Parlamenta ne prave nikakvu buku, da govore tiho, te da time doprinesu stvaranju uslova za rad parlamenta.

Pozivamo medije da nam se u četvrtak, 13.6.2013. godine u 11:55 pridruže ispred Parlamentarne skupštine BiH kako bi propratili početak kampanje „Tišina, Parlament radi!“.

Najavljujemo da ćemo se do 30.6.2013. godine, do kada su građani i građanke dali rok parlamentarcima da usvoje Zakon o matičnim brojevima, okupljati na kafi svakog dana ispred Parlamentarne skupštine BiH. Kako bismo podržali i ohrabrili parlamentarce za efikasniji rad u tišini, kafa će se piti tokom pauze parlamentaraca, a sve u svrhu obezbjeđenja neometanog rada.

Solidarno i dostojanstveno do jmbg za sve!

tačno.net
Autor 12.6.2013. u 17:37