Jurišić: Borim se za istinu o agresiji na moj grad i državu

tačno.net
Autor 8.12.2013. u 11:32

Jurišić: Borim se za istinu o agresiji na moj grad i državu

Ja se borim da operem ukaljani mi obraz, ali ja se borim i za istinu o agresiju na moj grad i moju državu. Naglašavam da imam puno povjerenje u moj tim odbrane na čelu s advokatom Đorđem Dozetom i Fondacijom Istina Pravda Pomirenje koja mu pruža svu logističku podršku, poručio je Ilija Jurišić, koji se nalazi na liječenju na Internoj klinici UKC Tuzla.

Zahvalio je svima koji su mi direktno ili indirektno uputili podršku i zaželjeli uspješno ozdravljenje.

– Koliko mi moje zdravstveno stanje bude dozvoljavalo nastavit ću borbu za istinu. Meni i mom gradu ukaljan je obraz u Beogradu i tamo ćemo se odbraniti. Ja vjerujem u istinu i ona će, kad tada, pobijediti – kaže se u obraćanju javnosti Ilije Jurišića, koje prenosi Fondacije Istina Pravda Pomirenje.

Odjeljenje za ratne zločine Suda u Beogradu osudilo je Jurišića na 12 godina zatvora po optužnici koja ga tereti za stradanje vojnika bivše JNA u Tuzli u maju 1992. godine, a u predmetu poznatijem po nazivu “Tuzlanska kolona”.

Ovo je Jurišiću druga prvostepena presuda pošto mu je prvu kojom je bio osuđen na 12 godina zatvora ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi pred potpuno novim sudskim vijećem.

Oslobođenje

tačno.net
Autor 8.12.2013. u 11:32