Kako kupiti zastupnika?

Viktor Ivančić
Autor 4.6.2016. u 13:49

Kako kupiti zastupnika?

Novosti su u posjedu tajnoga dokumenta HDZ-a kojim se propisuju postupanja u kriznim situacijama: ‘HDZ ne polazi od toga da je zastupnike u Hrvatskome saboru moguće kupovati kao marvu na stočnom sajmu, nego od toga da ništa nije nemoguće’

1. Zastupnik u Hrvatskome saboru nije potkupljiv. Zastupnik u Hrvatskome saboru je ličnost visokih moralnih standarda, osoba od integriteta koja se, usprkos svim pritiscima, ucjenama ili pokušajima podmićivanja, čvrsto drži svojih uvjerenja.

2. Temeljno uvjerenje zastupnika u Hrvatskome saboru jest da Tomislav Karamarko mora ostati na dužnosti potpredsjednika Vlade RH.

3. Ukoliko zastupnik u Hrvatskome saboru pokazuje sklonost da odstupi od svoga temeljnog uvjerenja, treba ga upozoriti na moralne implikacije takvoga čina i apelirati na njegovu savjest, ako treba i znatnim materijalnim sredstvima.

4. HDZ je odlučan u namjeri da se beskompromisno bori protiv svih oblika korupcije u hrvatskome društvu, a pogotovo protiv njenoga najmalignijeg vida: korupcije među zastupnicima u Hrvatskome saboru.

5. Svima mora biti jasno da je korupciju u hrvatskome društvu, pa i onu u Hrvatskome saboru, moguće iskorijeniti samo ako Tomislav Karamarko ostane potpredsjednik Vlade RH.

6. HDZ čvrsto stoji na stanovištu da je u demokratskoj zemlji potkupljivanje parlamentarnih zastupnika nedopustivo.

7. Hrvatska se ne može smatrati demokratskom zemljom ukoliko Tomislav Karamarko nije potpredsjednik Vlade RH.

8. HDZ apelira na svoje članstvo, poglavito na pripadnike pregovaračkih trupa, da vode računa o činjenici kako je bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, nakon što je pokušao podmititi jednu vijećnicu, bio osuđen na osam mjeseci zatvora.

9. Željko Sabo je zaradio zatvorsku kaznu isključivo zbog toga što je bio glup i neoprezan.

10. A uz to je i član SDP-a.

11. Poučen ‘slučajem Sabo’, HDZ upozorava svoje članstvo kako postoji ozbiljna opasnost da su neki zastupnici u Hrvatskome saboru ozvučeni ili da imaju uključene mikrofone na svojim mobitelima, s namjerom da potajno snime razgovore koji se s njima vode i na taj način kompromitiraju dobronamjerne učesnike u demokratskoj proceduri. Zbog toga prilikom komunikacije s istima treba koristiti šifrirani jezik.

12. Prilog za pojašnjenje stavke 11.: možete, na primjer, zastupniku u Hrvatskome saboru ljubazno prići, ponuditi ga cigaretom iz otvorene kutije i upitati: ‘Rušite li, kolega?’

13. Ukoliko na upit iz stavke 12. zastupnik u Hrvatskome saboru odgovori potvrdno, odmah krenuti u kampanju protiv rušenja. Poželjno je u tu svrhu na spomenutoj kutiji cigareta imati krupnim slovima otisnutu parolu: ‘Rušenje ozbiljno šteti vašem zdravlju!’ Fotografija krvavih iznutrica i skašenih ljudskih organa također neće biti naodmet.

14. Ukoliko zastupnik u Hrvatskome saboru ne shvati vizualnu poruku opisanu u stavci 13., istu treba verbalizirati i dotičnome reći: ‘Ako rušite, dobit ćete rak na plućima, ali nećete dobiti ministarski položaj, mjesto direktora u javnom poduzeću, zaposlenje za dvojicu nećaka ili 50 tisuća eura u kešu!’

15. Članovi HDZ-ovih pregovaračkih trupa ne smiju imati linearan pristup procesu demokratskog uvjeravanja: zastupnike iz regularnih političkih stranaka, poglavito one iz Mosta, valja pridobijati, a zastupnike nacionalnih manjina vrbovati.

16. U slučaju da zastupnik nacionalne manjine ne razumije u čemu bi bila razlika između pridobijanja i vrbovanja, uputiti ga da kroz prozor pogleda zid susjedne zgrade na kojem je ispisan grafit ‘Srbe na vrbe’.

17. Karamarkova Povelja o hrvatsko-srpskom prijateljstvu: Bolje je imati većinu u Saboru, nego manjinu u logoru.

18. HDZ ne samo da se najodlučnije protivi kriminalnom običaju davanja i primanja mita u Hrvatskome saboru, nego i tvrdnju da je u Hrvatskome saboru raširena praksa davanja i primanja mita smatra najobičnijim mitom. A hrvatski se narod, tradicionalno, ne da zavarati mitologijom.

19. Bogatu obavještajnu građu o privatnim životnim prilikama, poročnim sklonostima, seksualnim afinitetima i sl. zastupnika u Hrvatskome saboru, koju su marljivo prikupili gospoda Tomislav Karamarko i Milijan Brkić, nedopušteno je koristiti za ucjenjivanje i diskreditaciju uvaženih saborskih zastupnika.

20. Obavještajnu građu spomenutu u stavci 19. gospoda Tomislav Karamarko i Milijan Brkić obavezni su držati u tajnosti jedino u slučaju da Tomislav Karamarko ostane na funkciji potpredsjednika Vlade RH.

21. Karamarkov Zakon rukohvatne dinamike: Kroz prste će nam gledati samooni koje držimo u šaci.

22. Ako netko od zastupnika u Hrvatskome saboru ima mišljenje da Tomislav Karamarko ne govori istinu kada tvrdi da preko tvrtke svoje supruge nije prodavao hrvatske državne interese inozemnoj korporaciji, isto mu se može otkupiti po povoljnim uvjetima i najvišoj tržišnoj cijeni.

23. Karamarkov Zakon nogostupne dinamike: U laži su kratke noge, ali glavno da stvar hoda.

24. Pripadnici HDZ-ovih pregovaračkih trupa dužni su upozoriti zastupnike u Hrvatskome saboru, poglavito one iz Mosta, da će eventualnim neodgovornim ponašanjem – glasovanjem po svojoj slobodnoj volji – izazvati socijalnu i ekonomsku kataklizmu, destruirati najuspješniju hrvatsku vladu u povijesti, te zaustaviti reforme koje su se uvelike zahuktale.

25. Prema zadnjim pokazateljima, reforme su se zahuktale do te mjere da bi uskoro mogle biti i započete.

26. Oreškovićev Prvi zakon dinamike brzog rasta: Ova je Vlada startala od nule, a rezultati su sada već udeseterostručeni.

27. Oreškovićev Drugi zakon dinamike brzog rasta: Ova je Vlada dosad bilježila samo uspjehe, a uvjereni smo da će se oni i ostvariti.

28. Članovi HDZ-ovih pregovaračkih trupa obavezni su obavijestiti zastupnike u Hrvatskome saboru da izglasavanje nepovjerenja prvome potpredsjedniku Vlade RH neizbježno vodi u obnovu komunizma i Jugoslavije. A u mračnome razdoblju jugoslavenskoga komunizma, ako se to zaboravilo, nitko nije mogao zaraditi 50 tisuća eura u kešu za samo jedno glasovanje.

29. O ministarskom položaju, mjestu direktora javnog poduzeća i zapošljavanju dvojice nećaka da se i ne govori.

30. HDZ ne polazi od toga da je zastupnike u Hrvatskome saboru moguće kupovati kao marvu na stočnom sajmu, nego od toga da ništa nije nemoguće.

31. Dogodi li se slučaj da neki zastupnik u Hrvatskome saboru, na primjerStipe Petrina, obeća HDZ-ovu pregovaraču da će glasovati za to da Tomislav Karamarko ostane potpredsjednik Vlade RH ukoliko ga pregovarač poljubi u dupe, s takvim, radi zaštite dostojanstva HDZ-a, ne treba dalje razgovarati, već upotrijebiti usta i jezik na korisniji način.

32. Tomislav Karamarko će u bilateralnom susretu s Božom Petrovompovući svoj stav o ‘kamenčiću u cipeli’ i iznijeti prijedlog o ‘dragom kamenu u čizmici’. Ne bude li to dovoljno, treba ponuditi još jednu čizmicu, a zatim postupiti kako je opisano u stavci 31.

33.Desi li se, usprkos mirovnim naporima, da Hrvatski sabor izglasa nepovjerenje prvome potpredsjedniku Vlade RH, HDZ će učiniti sve da jedinu i vječnu Hrvatsku obrani od zločinačke agresije u koju se upustila srbočetnička parlamentarna većina.

34. Za provedbu zadaće iz stavke 33. zaduženo je Ministarstvo obrane.

35. Karamarkov Zakon dinamike slobodnog pada: Bude li vas sedamdeset i šest, ima da vas nema!

 

portalnovosti.hr

Viktor Ivančić
Autor 4.6.2016. u 13:49