Kanibalizam

Autor 24.3.2012. u 12:17

Kanibalizam

Posmrtni ostaci locirani su na osnovu mape i pisma nađenih u stanu Luke Bojovića u Valensiji, ali i podataka koje je srpskoj policiji dao Sretko Kalinić, koji je i usmrtio Jurišića 2006.

Prema detaljima pisma nađenog u jednom stanu, koji su nedavno uhapšeni Luka Bojović i njegovi saradnici koristili u Valensiji, a u koje je imao uvid madridski dnevnik “El Pais”, do detalja je opisana likvidacija Milana Jurišića Jureta (1974). Pismo je pisano na srpskom, ali se ne navodi kome je bilo upućeno i da li je uopšte nekome bilo namenjeno.

Madridski dnevnik navodi da je Jurišić ubijen jer se sukobio sa Bojovićem oko žene čiji se identitet ne navodi. Prema policijskim izvorima, sami autori zločina govore u pismu o svojoj monstruoznosti i svireposti. Posle ubistva usledilo je komadanje tela i svojevrsni kanibalizam jer se, kako navode policijski izvori, u pismu tvrdi da su autori zločina jeli delove tele ubijenog. (Blic, 23.03.2012. – Milana Jurišića usmrtili, samleli i pojeli)

 

Dok nam predsednik Boris Tadić poručuje da bez zapošljavanja i investicija nema razvoja Srbije, a Mlađan Dinkić to kristalno-jasno demonstrira na terenu, dotle Mrkonjić otvara, već desetine puta otvaran, auto-put i zaklinje se u sopstvenu čast da će isti biti izgrađen ili njega neće biti – obećao Mrka u selu Nepričava. DSS obećava 10 milijardi investicija iz Rusije, a to će se pak desiti samo ako proglasimo Srbiju neutralnom od EU i ostanemo u povlašćenom zagrljaju ruskog medveda. DSS je različak, a SNS bela rada…

I tako nas (građane) izluđuju svakog dana svojim umobolnim sloganima i ispraznim obećanjima za koja znamo da su laž i ništa drugo do predizborna zajebancija.

Nakon okrutne politčke utakmice u kojoj niko neće biti pošteđen ”prljavog veša” i raznih smicalica, dolaze nam izbori i konačna odluka ko će vladati Srbijom. I tu će malo da nas zezaju i izluđuju: hoće kaki, neće kaki, neću sa tobom već sa njim, a ni sa njim jer traži puno i sl. Posle ”dramatičnih” pregovora naći će se kompromis između zainteresovanih strana i Srbija će, još jedanput, biti spašena od sigurnog kolapsa jer sudbina naših političara je i naša sudbina i ako oni ne uspeju da se dogovore doći će do urušavanja institucija, a potom nam sledi sigurna propast. Kada bolje razmislim i vlast-trenutna i opozicija nas izluđuju strahom za budućnost – opozicija tvrdi da sa ovakvom vlašću budućnosti nema dok vlast pak tvrdi da bez njih nema budućnosti jer samo oni znaju način da spasu zemlju od ekonomske propasti. I tako u krug, melju nas našim strahom od neizvesnosti – a kao do sada smo živeli u sreći i sigurnosti – a potom će nas proždrti u svom ritualnom stupanju na vlast. A kada te pojedu, svare, onda ide proces ”humano-političkog” sranja u vidu zahvalnica zbog toga što smo dozvolili da nas prožderu, a i opet ćemo ako bude sreće i novih izbora.

 

Jurke

Jedni odgrizu drugima 

Ruku ili nogu ili bilo šta

Stave to među zube
Potrče što brže mogu
U zemlju to zakopaju

Drugi se razjure na sve strane
njuše traže njuše traže
Svu zemlju raskopaju

Nađu li srećni svoju ruku
Ili nogu ili bilo šta
Na njih je red da grizu

Igra se nastavlja živo

Sve dok ima ruku
Sve dok ima nogu
Sve dok ima bilo čega

Vasko Popa

Autor 24.3.2012. u 12:17