Katastrofalne poplave u Srbiji: Petoro mrtvih, jedan nestao,Mlava probila branu, u toku evakuacija Drmna kod Kostolca

tačno.net
Autor 18.5.2014. u 09:27

Katastrofalne poplave u Srbiji:  Petoro mrtvih, jedan nestao,Mlava probila branu, u toku evakuacija Drmna kod Kostolca

U toku je evakuacija radničkog naselje kod kopa Drmno kod Kostolca, u kome učestvuju pripadnici Policijske uprave Požarevac i radnici Termoelektrane “Kostolac”, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, radi se i na izgradnji novog nasipa u dužini od 500 metara.

Prema informacijama od subote uveče područje Termoelektane i kopova “Kostolac” ugroženo je zbog izlivanja reke Mlave, koja je probila branu.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je za “Blic” da je u poplavama dosad izgubljeno pet života, a da se za jednom osobom traga. Potopljeno je ukupno 2.260 objekata.

Sve što nas je zadesilo nije na nivou stogodišnjih nego hiljadugodišnjih voda, kazao je premijer Aleksandar Vučić na sednici Vlade Srbije koja je počela u 11 sati i koja je trenutno u toku.

Problem je Sava od koje nam preti najveća opasnost, rekao premijer zahvaljujući se spasiocim, dobrovoljcima koji su spasavali Šabac, našim sportistima, navijačima, ruskim spasiocima, Amerikancima, Austrijancima i svima koji su poslali pomoć.

Premijer je rekao i da je u toku evakuacija Sremske Rače kao i da najveća opasnost preti od Save. Na sednici je potvrđeno i da je u Obrenovcu formiran novi štab.

U sredu bi trebalo da prođe još jedan vrh poplavnog talasa, dodao je Vučić i rekao da najveća opasnost preti od Save i da je treba kontrolisati na sve moguće načine.

Blic

tačno.net
Autor 18.5.2014. u 09:27