Klauški: Angelina spašava svijet a Kosor ne može ni Hrvatsku

Autor/ica 22.8.2011. u 03:51

Klauški: Angelina spašava svijet a Kosor ne može ni Hrvatsku

PROŠLE godine premijerka Jadranka Kosor nije išla na kazališnu predstavu na Brijune jer tamo nije bilo Angeline Jolie. Ove godine Angelina je došla, ali hrvatska premijerka nije. Imala je pametnija posla.

Zvuči sjajno. Ali kako to da nije imala pametnija posla kad se nedavno usred radnog vremena stigla sastati na kavi s Miss Universe Hrvatska?

Kome je Jaca životni uzor?

Možda zato što je Natalija Prica – ukrašena haljinicom i oboružana lentom – izjavila da joj je Jadranka Kosor životni uzor, dok Angelina to nikad nije izjavila i nikada ni neće?

Ili možda zato što joj je miss Prica na kavici u Westinu svečano uručila plaketu Miss universe s njezinim imenom, dok bi je supruga gospodina Pitta opteretila teškim životnim temama, poput razminiranja, gladi u svijetu, napuštene djece… Ima hrvatska premijerka pametnija posla.

Jao onome koja Kosor spašava

Ona mora, kako se brzinski pohvalila, “spašavati radna mjesta”. ‘Uputili su mi poziv da dođem na Brijune, ali sam u petak bila u Metkoviću”, objasnila je Kosor. “Potom sam se hitno morala vratiti da bi riješili problem vezan uz vinkovačku drvnu industriju Spačva i bjelovarsku Česmu, kako bi radnici sačuvali posao, jer mi je to bio prioritet”.

Opet zvuči sjajno. Ali kako to da ostale dane ne mora spašavati radna mjesta? One dane kad stigne šalabajzati naokolo, od kave s missicom, preko modnog naslikavanja, do polaganja višestruko položenih kamena temeljaca…

145 tisuća radnih mjesta

U dvije godine Kosoričina mandata nestalo je 145 tisuća radnih mjesta. Zašto ih nije spašavala? Zašto nije svakodnevno panično jurila na svoje radno mjesto iz kojeg izostaje više nego Rade Buljubašić, već se bavila sobom i svojom strankom, puštajući da gospodarstvo i cijela država odu tamo odakle je ni Lara Croft ne bi izvukla?

Ako je spasila jedno radno mjesto, ne znači da je spasila cijelo gospodarstvo, ne ide to tako u Hrvatskoj.

Brijuni premali za njih obje

Ali nije u ovoj priči bitna Angelina Jolie. Ona je spremna uključiti se u proces razminiranja Hrvatske, ali to može riješiti s nekim drugim u ovoj zemlji, ne nužno s predsjednicom Vlade.

Bitna je Jadranka Kosor. Ali ne zato što se nije pojavila na Brijunima, nego zato što je iskoristila priliku da lansira samohvalu da ju je, eto, dopao zadatak da spašava radna mjesta, kao da se radi o akutnoj upali. Pa su zvali nju kao iskusnog kirurga da pacijentu spasi život tako što će mu umjesto slijepog crijeva odsjeći nogu.

Kao da se svakoga dana u ovoj zemlji pod njezinim mandatom ne ugasi prosječno dvije stotine radnih mjesta, dok ona u pravilu ima pametnija posla.

Jolie spašava svijet

S tom Kosor uvijek nešto naopako: kad treba spašavati radna mjesta, onda ima vremena za lokalne missice, kad se treba sastati sa svjetskom glumicom i humanitarkom, onda mora spašavati radna mjesta.

Sva sreća da ne mora spašavati svijet. Angelina će to bolje obaviti sama.

tekst uz dozvolu autora prenosimo sa portala index.hr

Tagovi:
Autor/ica 22.8.2011. u 03:51