Klimavci

Igor Serdar
Autor 15.12.2015. u 14:55

Izdvajamo

  • Dajte gospođo Predsjednice iskoristite mogućnost da sastavi Vladu onaj za koga smatrate da bi je mogao sastaviti ili dajte donesite odluku o izborima pa da se više ne mučimo gledajući Grmoju, Petrova, Podolnjaka, razne gospođe i ostale lutke iz projekta Most koji bi, ali i ne bi.

Povezani članci

Klimavci

Foto: Boris Ščitar

Zašto ne odemo stvarno na još jedne izbore – kao drugi krug – pa neka pobijedi i sastavi Vladu onaj tko ima najviše glasova birača i da onda nastavimo mirno živjeti kao u onoj pjesmi….

Most ima ovakav tekst:

“Nismo još ništa odlučili, ne možemo reći da idemo s HDZ-om. To nije stav MOST-a da idemo s HDZ-om, i dalje idemo u pregovore i s jednima i drugima. Spremni smo nastaviti na razgovore s SDP-om”, rekla je Ambrušec.

Pa kaže dalje:

„Jedino smo sinoć dobili neformalnu verziju odgovora od Karamarka, a sad je li u međuvremenu stigao i od SDP-a ne znam. Možda su se već javili, opcija je otvorena, sve ću doznati sad na sastanku gdje upravo idem”

Onda opet „odugovlače“:

U središnjicu Mosta ranije je stigao Božo Petrov te je samo kratko poručio da će razgovarati o odgovorima iz SDP-a i HDZ-a.

Nikola Grmoja kratko je komentirao da će raspravljati o odgovoru HDZ-a, koji je ocijenio “pozitivnijim od SDP-ovog”.

To vam je trakavica koja više sliči na „sapunice“ najgluplje vrste.

SDPova koalicija Hrvatska raste u subotu je na Glavnom odboru stranke odbacila zahtjeve Mosta, a u službenom odgovoru koji je čelnik te stranke Zoran Milanović uputio sinoć ističe se kako je stajalište njegove koalicije da je formiranje širokog tripartitnog saveza u ovom trenutku neodrživo.

Ovo je „jasno ko dan“…..

Predsjednik HDZ Tomislav Karamarko je pak nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva poručio kako je Domoljubna koalicija pozitivno odgovorila na zahtjeve Mosta, te je predložio koalicijsku vladu s Mostom.

A ovo je „vadilica“ koju još zovu i „bajanje“, kod nas je to i „farbanje“, na engleskom bi to bilo i „fake“…

„Očekuje se da će se  Nacionalno vijeće Mosta danas očitovati o odgovorima koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije.“

Oni su se toliko puta već „očitovali“ da se to više ne može gledati…..

Stvarno su pretjerali koliko se jedni drugima – svejedno HDZ MOSTU ili MOST HDZ-u uvlače u dupe da me od tog jalovog seksa bez kraja probada pitanje „a tko je tu nimfomanka“?

„Iako se izjavama čelnika Domoljubne koalicije želi stvoriti dojam kako su pozitivno odgovorili na zahtjeve MOST-a iz objavljenih formalnih zaključaka je jasno da su odbili mogućnost tripartitne vlade s MOST-om i koalicijom Hrvatska raste“ – poručuju pismeno iz SDP –a.

Pa dalje navode:

„držimo da je ovime zaključena ova faza pregovaračkog  procesa koji je započeo s prijedlogom MOST-a od 7. prosinca 2015. To je u potpunosti u skladu s temeljnim načelom MOST-a da prijedlog neće biti prihvaćen ukoliko se obje strane s time ne slože.

Ono što je još uvijek na stolu jasno je rečeno:

„uvjereni smo da možemo s MOST-om. U svakoj prethodnoj fazi razgovora pokazali smo punu otvorenost, iskrenost i spremnost na suradnju s jedinim ciljem da u što kraćem vremenu osiguramo za Hrvatsku stabilnu Vladu s čvrstom potporom u Saboru koja će biti u stanju provoditi reforme i nastaviti pozitivne trendove u gospodarstvu.”

Najveća je žalost kad pročitam ono što Grmoja govori, a kad ga vidim na ekranima koliko je ležerno samouvjeren i misli da to narod ne vidi postavljam svima samo jedno pitanje:

Zašto ne odemo stvarno na još jedne izbore – kao drugi krug – pa neka pobijedi i sastavi Vladu onaj tko ima najviše glasova birača i da onda nastavimo mirno živjeti kao u onoj pjesmi….

Dajte gospođo Predsjednice iskoristite mogućnost da sastavi Vladu onaj za koga smatrate da bi je mogao sastaviti ili dajte donesite odluku o izborima pa da se više ne mučimo gledajući Grmoju, Petrova, Podolnjaka, razne gospođe i ostale lutke iz projekta Most koji bi, ali i ne bi.

Igor Serdar
Autor 15.12.2015. u 14:55