KOMBINACIJA

Autor 25.4.2012. u 11:43

KOMBINACIJA

Zakon vremena nalaže da se iskombinujete tj da se prekombinujete za te kombinacije. Ko ne ume da se adaptira na kombinacije, taj će da ispadne iz svake kombinacije. A šta može gore od toga da vam se desi? Od ljubavi smo odavno odustali, koliko-toliko trajnu šemu još malo ko ima, dakle ostaju nam kombinacije.


Razgovor između mog druga i mene teče otprilike ovako:

On: Neka mi se mala tu sad ispostavila, treba to da regulišem…

Ja: Imaš neku novu vezu?

On: Ma nije veza, neka kombinacija.

Ja: Misliš, šema neka?

On: Ma nije ni šema. Baš kombinacija.

I ode dalje… Ostavivši me da mislim šta je zapravo ta – kombinacija? Kakva je to kombinacija, a da nije čak ni šema? Nisam pitala, ali verovatno nije ni varijanta. Ako je kombinacija, onda je kombinacija, zna valjda čovek šta priča.

U moje vreme lepo se znalo, prošetaš se s nekim po gradu nekoliko puta, pojavite se javno na korzou i pre ili kasnije (bolje pre nego kasnije), on te pita da furate. Ako ste profurali, onda se držite za ruke pa svi znaju da vi furate. I niko vam se u vaše furanje ne petlja. A pre nego što profurate, lepo raskinete sa onima sa kojima ste pre toga furali.

Sad je drugačije. Postoje razni nivoi. Kad imate kombinaciju, poželjno je da niko ne zna da se vi kombinujete. Držanje za ruke ne dolazi u obzir, to nije deo kombinacije, a bogme ni šeme. Teško da će vas zagrliti na ulici čak i ako ste u varijanti.

Zakon vremena nalaže da se iskombinujete tj da se prekombinujete za te kombinacije. Ko ne ume da se adaptira na kombinacije, taj će da ispadne iz svake kombinacije. A šta može gore od toga da vam se desi? Od ljubavi smo odavno odustali, koliko-toliko trajnu šemu još malo ko ima, dakle ostaju nam kombinacije.

U kombinaciji se ne nadate trajnosti. Nije to varijanta, pa da vas potera dva-tri dana za redom. Kombinacija je više kao elementarna nepogoda, zadesi vas kad se ne nadate, ali vežbali ste ono “ništa nas ne sme iznenaditi” i kad se kombinacija pojavi, staloženo i bez panike se evakuišete na lokaciju na kojoj se kombinacija odvija. Posle toga se vratite u svoj život, i sanirate posledice nepogode, mirno i dostojanstveno. Učesnici kombinacije, važno je to znati, ne snose nikakvu odgovornost, ni moralnu, ni materijalnu, ni medicinsku, za eventualnu štetu nastalu tokom fleš-trajanja kombinacije. Jer se u kombinaciju ulazi na sopstveni rizik i sa punom svešću o tome da ste u kombinaciji sami, iako ste prividno u društvu.

Kombinacija vam više dođe kao neki poslić koji mora da se odradi. Namestilo se, tu je, može da se pokupi nekako usput, dok radite neke druge stvari koje su vam važnije i bitnije. Na kombinaciju se naleti slučajno, pa se malo zastane, kad se već preprečila tu negde. Da ne bude baš da ste se stisli i da niste uočili izbočinu na putu. Ako se posle osetite nekako pregaženo, nemojte da se žalite. To je sudbina i namera kombinacije, da vas pregazi i da ode dalje. U nove kombinacije.

Jedini način da savladate razornu moć onih koji u vama gledaju kombinaciju, jeste taj da i sami počnete da pravite svoje kombinacije. Kombinujte! Bolje to nego da drugi kombinuju vas. Sledećeg koji pokuša da vas ubaci u kombinaciju otkačite rečima: “Nije mi sad zgodno, ali ‘ajde videćemo, možda možemo da napravimo neku kombinaciju iduće nedelje, cimnuću te…” Preuzmite vlast nad kombinacijom, druge nema!

E sad, što ja vama sve ovo pričam, postavlja se pitanje? U principu, nemate ništa od ovog teksta, jer ljudi se rode, ili kao lovac ili kao lovina, i tu mnogo pomoći nema. Ja naravno sve ovo radim samo zbog sebe. Imam, naime, neku kombinaciju sa Mariborom. Ovo ono, znate već…

Maribor 2012/zivljenjenadotik

Tagovi:
Autor 25.4.2012. u 11:43