Kome još treba Vladimir Šeks?

Autor 11.12.2011. u 21:51

Kome još treba Vladimir Šeks?

Izborni poraz HDZ-a doživel je prosječan Hrvat kak Božansku pravdu. Tolko tog su nam vučinili i više ne znam kaj bi bilo dovoljno za ispunjenje iste. Prisetimo se sam svih tih političkih krkavela i pokušaja istih, privatizacije, jedne, druge, treće, pa svih tih gluposti kaj nas i danas podsećaju na njihovu vlast.

Neki dan kad sam išel na Dolac prolazil sam prek Cvjetnog i vu Preradovićevoj me svaki put iznova prestraši svjetlored minaretića kaj glume valjda kandelabre tam. A sve je počelo baš gut. Baš sam se setil tih leta kad sam na ovom portalu jučer čital nekrolog Njofri. Bila su to leta nacionalnog ponosa i slave. Vsi su šteli tu nezavisnu, neki pod svaku cenu, neki baš i ne. Vu tom frenetičnom hrvatstvu pobedil je HDZ i to gotovo pa aklamacijom. Ponudilo nam red ranog srednjeg veka, red starčevićanske nacionalne misli, red radićevštine, red pomirbe mene i mog pajde kaj mu je deda bil partizan, iako nama nikad ni bilo jasno zakaj bi se mi morali miriti. Upakiralo to sa gomiletinom bivših špiclova i te špiclove postavilo voditi nam gospodarstvo i politiku. I mi smo ih popušili, No ubrzo su nam svakaj pripremili i fakat bi to bilo nepristojno taksativno nabrajati. Kad bi vam sad spomenul kak ste, iako smo tu imali političke krkavele, pokušaje istih, ekocide, kulturocide, privatizacije, profitere i ine vi većinom glasali za kradezej, bil bi fakat bezobrazan kak šlapa.

I tak pušili smo ih do pred neki dan, špiclovi su dobili i 22% nakon sveg kaj se  dogodilo. Nakon Kranadera, Polančeca, nakon demokršćanskog licemjerja, nakon istrage svih afera, eto naš kradezej dobija toliki postotak. Pratim tak ovih dana odjeke izbora i pogledam na kratkovidnicu. Kad ono Šeks! Sećam ga se još iz vremena kad je šetal minobacače po Baranji. Fakat ne žimku na kojem je taj dopu? Veli kak je HDZ jači neg ikad. Fakat mi ni jasno ima li vu ovoj državi ijedan političar kaj je normalan? Kaj oni nemreju otić malo pitat na plac kaj misle o njima?

Izgoneći zle misli putem orbitreka, gruntam si tak o kradezeju. Ma kom je potrebna ta stranka? Nastala na puču i prijevari onog ratnog zločinca kaj se i ovo leto klanjal pobednicima, sa staljinistom generalisimusom na čelu….Nedavno sam čital pak Uvod u historiografiju Mirjane Gross i tam se veli kak svaki političko povijesni subjekt treba ugasiti kad ispuni funkciju. Ne žimku na kaj ona misli i koji se to političko povijesni subjekt ugasil kad je ispunil funkciju? A sad, sa povijesne distance, koja bi to funkcija kradezeja bila? Privatizacija? Dobivanje rata? Samostalnost? Kaj got. Pa i budali je jasno kak bi to napravila svaka nacionalna opcija. Ulazak u Europu? E to već ni neki kunst kad te kontroliraju svetski centri moći. Borba protiv korupcije? Vrhunski cinizam! Pobogu kak se korumpirani mogu borit protiv korupcije.

No, svima nam je bistro kak se kradezej nebu ugasil. I kaj sad? Osim kaj bum imal o čem pisat i zbog čeg pit aspirine? Jbg, bilo bu to teško razgradit. Pod pretpostavkom kak su špiclovi postali nadstranački i kak upravljaju mnogim strankama kak bi moj drug Domoljubni rekel bilo bu nam nekaj lakše rastavit kradezej na proste faktore.

Ima tu sveg, ima ovaj šeksijanski dio na čelu s njim i Kosoricom, a prevladavanje te opcije je kak da pedofilu ostaviš dete na čuvanje, potom imamo ovu demokršćansku opciju kaj je tolko demokršćanska da je sudjelovala u izglasavanju zakona o pobačaju, a vodi je ginekolog s kvocijentom inteligencije bunike, potom imamo euroopciju na šelu s Jandrokovićem. E ta je ipak najuljuđenija i najnormalnija no to su gulamferi kaj im je jedino do euro fotelja stalo. Mamlazi kaj su nadjačali sve povijesne hrvatske maglovite guske i kaj su ispeglali očuvanje velikih 1% suvereniteta Republike.

Ovo zapravo je uzapravo stupac raspikući jednom, mislim kradezeju. Hrvatska je povijest bremenita i bilo je slučajeva kad je netko profućkal zemlju, al da je profućkal svoju, e to još nismo videli. I umesto da mi njima prislonimo štogod na čelo, prislanjamo sebi prst na čelo i gruntamo kak je Hrvatskoj potreban kradezej. Ma nemojte me zašprehavat! Zakaj bi bil potreban? Pa taj je raspikuća profućko čak i suverenitet za koji su ljudi ginuli, i ratnike izdaval i izdal, i ono kaj su naraštaji stvarali, i dovel je korupciju iznad gornje točke izdržljiivosti, profućko je i svoje starćevićanstvo i radićevštinu, ma i špiclovi su ih se odrekli….

Ostala je samo ona pseudobušićevska: „Bilo bu najteže kad nas Hrvati buju krali…“.  Zato, veliki društveni mislioci, provedite lustraciju tak da prvo lustrirate štetočine iz društva! Počnite s institucijama! Možda je vreme da se ugasi političko povijesni subjekt kaj nikad nije ni ispunil svoju funkciju.

tekst preuzet sa seebiz.eu

Autor 11.12.2011. u 21:51