Kontracepcija je grijeh lažnim moralistima, čuvarima zločina i kriminala

tačno.net
Autor 29.3.2013. u 14:03

Kontracepcija je grijeh lažnim moralistima, čuvarima zločina i kriminala

Jutros me na jednom Internet portalu dočekala vijest o tome kako “u mostarskim ljekarnama poručuju da je kontracepcija grijeh”.

Piše: Damir Krčum

Danas je Veliki petak, posebno osjetljiv dan na kritiziranje Crkve, jer moderni inkvizitori srednjovjekovnih pogleda na stvarnost imaju sklonost svakog neistomišljenika pretvoriti u heretika i neprijatelja vjere (i nacije). Pogotovo kada se o takvim temama govori na veliki katolički blagdan.

Dobronamjeran Katolik će vjerovatno prepoznati u ovome iskrenu potrebu da se digne glas protiv gluposti, jer opasnosti koje prijete zbog neodgovornog ponašanja prijete svim mladim ljudima, išli oni u crkvu ili ne. Takvima se unaprijed ispričavam ukoliko gorčina s kojom pišem uvrijedi njihove osjećaje.

Zlonamjerni svakako ne zaslužuju ni ispriku ni objašnjenje, jer takvi su već odavno spremni na lomači zapaliti svaku razumnu ideju, ukoliko kler ocijeni da je ona protiv učenja vjere.

Sumnjam da ću završiti kao Galileo Galilei kojeg je Crkva zapalila zbog Kopernikove ideje da se Zemlja okreće oko svoje osi i da kruži oko Sunca, jer javno spaljivanje ljudi više nije dozvoljeno. Ivan Pavao II. je ukinuo presudu (???) o inkviziciji protiv Galilea ne tako davne 1992.-ge godine pa računam da su automatski pomilovali i nas moderne heretike koji znamo da kondomi smanjuju mogućnost prenosa spolno prenosivih bolesti baš kao što znamo da Zemlja nije ravna ploča ( i za tu ideju se glava gubila!).

Okrenuo mi se želudac i osjetio sam nemoć kada sam pročitao da se u ljekarnama poziva ljude da ne koriste kontracepciju, jer je to “grijeh” i “ubojstvo”. Prihvatio bih da župni uredi plaše vjernike furunama pakla zbog odgovornog seksualnog ponašanja, ali ne mogu prihvatiti da medicinske institucije kojima se bezrezervno vjeruje sudjeluju u kampanji širenja epidemije spolno prenosivih bolesti i neželjenih trudnoća koje nerijetko završavaju abortusom, čedomorstvom, napuštanjem djeteta itd.

Liječnicima se vjeruje bez pogovora. Ne preispitujemo njihove dijagnoze i savjete. Kada imamo zdravstveni problem idemo njima, a ne tražimo pomoć župnog ureda, zato je važno dići glas protiv bezobrazluka i tihog holokausta koji provode vjerski fanatici nad milionima koji umiru zbog HIV-a!

Svako ima pravo sebi i svojoj djeci savjetovati šta je ispravno, a šta ne, ali niko nema pravo koristiti zdravstvene ustanove kao apsolutne autoritete za propagiranje suludih i opasnih ideja.

Zbog toga se svjesno izlažem sudu seksualno neaktivnih dušebrižnika i “stručnjaka” za reproduktivno zdravlje koji su svoje znanje stekli pod institucijom doživotnog celibata.

Eppur si muove!

 

tačno.net
Autor 29.3.2013. u 14:03

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija