Kosor poručila starom prijatelju: Ivo imaćeš pošteno suđenje

Autor 19.7.2011. u 02:54

Kosor poručila starom prijatelju:  Ivo imaćeš pošteno suđenje

‘Nitko nije nedodirljiv bez obzira na ime, prezime i stranačku pripadnost. I HDZ odlučno stoji pri tome’, odgovorila je premijerka Jadranka Kosor novinarima kada je upitana može li povratak, istraga i suđenje Ivi Sanaderu naštetiti HDZ-u u predizbornoj kampanji.

Dodala je i kako je taj njezin stav dio HDZ-ovog programa čije osnove je ona izložila još 2009. godine kada je stupila na mjesto premijerke. Osnove tog programa su, tvrdi Kosor, završetak pregovora s Europskom unijom, borba protiv kriminala i korupcije te gospodarski oporavak zemlje.

Upitana o sinoćnjem povratku bivšeg premijera u Hrvatsku i njegovom pritvaranju u Remetinec predsjednica Vlade rekla je kako je hrvatsko pravosuđe samostalno, a skorim ulaskom u EU i osnaženo te svatko u Hrvatskoj može očekivati brzu i učinkovitu istragu te pravedno suđenje.

Premijerka je danas bila u posjeti maloj zagorskoj pograničnoj općinu Kraljevec na Sutli kojoj su jako olujno nevrijeme i tuča prije tjedan dana uništili sve poljoprivredne usjeve i nasade te počinili štetu procijenjenu na 19 milijuna kuna.

Tagovi:
Autor 19.7.2011. u 02:54