Kud Ivo?

Autor 10.12.2011. u 09:11

Kud Ivo?

Što će raditi Ivo Sanader nakon što ga u ponedjeljak puste iz Remetinca? Mislim – što će raditi osim svakodnevnog javljanja dežurnome u črnomerečkoj policijskoj postaji, daljnjeg pripremanja obrane, gledanja praznih zidova sa sivim obrisima okvira zaplijenjenih slika i slavljenja Božića u krugu najuže obitelji? Mogućnost kretanja bit će mu, pretpostavljam, sužena, ali u stanovitoj mjeri ipak liberalna – praćenje će biti diskretno do maksimuma, nema problema, Karamarkov je to kadar.

Kamo će, dakle, Sanader prvo otići? Ili, da budem precizniji: kamo biste vi prvo pošli da ste na njegovu mjestu? Do “Marcellina” ili do “Baltazara”? Uraru ili galeristu? U Ustavni sud, predati zahvalnicu (ako tamo ikog živog bude) za pravorijek o puštanju iz pritvora? Na Dolac, u javnu nabavu sezonskog voća i povrća? Natankati benzin na Ininoj pumpi, pa starom cestom (skupa je cestarina na Dalmatini, jebiga, ništa više nije kao nekad…) poći do rodnog Splita? Ili naprosto išetati na špicu i opipati puls nacije?

Ili pak na Trg žrtava fašizma?

Ha! To bi bilo nešto, da sljedećeg utorka ujutro Ivo Sanader, kao manje-više slobodan čovjek, osvane u Središnjici i poželi se ponovo upisati u članstvo HDZ-a! Što mislite, bi li ga primili nazad, ili bi ga otjerali već na porti? S obzirom na čuvenu principijelnost Stranke koja je tek sad najjača (naime – sad joj je najteže, a zna se kakva je kad je tako!) vjerojatnijom se čini prva opcija, ali samo uz potpisanu izjavu da se na sljedećem izbornom saboru HDZ-a neće kandidirati ni za kakvu dužnost, niti prihvatiti da ga kandidira itko drugi.

Na njegovu mjestu, ja bih napravio taj mali test. Čisto sebi za gušt. Dosadno je doma, brate…

Nacional

Tagovi:
Autor 10.12.2011. u 09:11

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija