Kuda sa banditima iz Hdz-a: Nešto u zaborav, veći dio u zatvore!

Autor 4.12.2011. u 19:53

Kuda sa banditima iz Hdz-a: Nešto u zaborav, veći dio u zatvore!

Nadajmo se samo da ovaj put neće biti kao prošli put, uoči povijesnih izbora 2000 godine kada smo skidali HDZ uz obećanja Mesića, Račana i drugih oporbenjaka da će HDZ-ovci napuniti zatvore. SDP je sa svojim partnerima pobijedio, ali sve je za zemlju ostalo isto, a nijedan HDZ-ovac nije završio u zatvoru. Katarza je izostala.

Hoće li ovoga puta biti drukčije. Nema sumnje da HDZ-u predstoji rasulo, možda i veće od onoga koje je nastupilo kada je Sanader krenuo dekonstruirati pašalićevski HDZ nakon fijaska 2000. godine. Jadranka Kosor postavljena od Sanadera koji se sada može osmjehivati iz Remetinca, nikada nije izabrana na čelo stranke ni države, niti na jednim unutarstranačkim a osobito državnim izborima, i možemo se kladiti smao hoće li odletjeti s vrha stranke do Nove godine ili će, što bi rekli naši nogometni novinari, uspjeti još samo prezimiti kao predsjednica.

HDZ je pokazao da ne zaslužuje biti ni oporba, nego da je po cijelu stranku i njihove sustave pojede tzv. ropotarnica prošlosti, ali što je tu je. Nadamo se samo da će sada još pokoji zaslužni, dosad nedodirljivi HDZ-ovac završiti u zatvoru.

Što se pobjednika tiče, hm, bit će teško očekivati bitne promjene. Na žalost, oni ne pobjeđuju zbog svojih kvaliteta i zasluga, nego zato što se HDZ popeo na vrh nosa i Bogu i Vragu. U svakom slučaju, ne kvarimo veselje, bar da potraje upola koliko je trajalo Egipćanima dok nisu shvatili da je sišao Murta da bi uzjahao Kurta.

Autor 4.12.2011. u 19:53

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija