Kupiću si top!

Petar Fehir
Autor 26.12.2016. u 10:07

Kupiću si top!

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Pregovaramo, reče neki dan Vučič, uzeti šest aviona, što bi značilo da bismo onda imali u svom resursu deset MIG-ova 29. Na taj bi način povećali sigurnost za građane u odnosu na situaciju koju smo imali do juče.

Premijer Srbije je istakao i da avione plaćaju svojim novcem i da je na to ponosan, ali je i zahvalio isporučiocu što je cijena ”drastično ispod tržišne”.

Ponovio je i da Srbija neće nikoga napadati ni tuđe uzimati, ali da hoće biti spremna zaštititi svoju slobodu i suverenitet. Da bude svoja na svome.

”Srbija nema planove agresivnih doktrina, već želi da štiti svoju zemlju, narod i svoje međunarodno priznate granice” –  istakao je predsjednik srpske vlade.

Kupićemo, reče neki dan Kolinda Grabar Kitarović borbenu eskadrilu zapadne proizvodnje i transportne helikoptere, Black Hawk.

Odluka o nabavi nadzvučnih vojnih aviona prebačena je za kraj 2017, jer prema Predsjednici toliko vremena treba da bi se donijela racionalna odluka. Razgovarala je, kaže, oko toga i s Plenkovićem. (Koji si je, kako čujemo, poželio kupiti INU)

Hrvatska se, dodaje, u nabavi vojne tehnologije ravna prema vlastitim vojnim potrebama i namjera vojnog jačanja nije usmjerena prema Srbiji.

Samo onom koji je umjesto cucle u ranom razvoju sisao veslo nije jasno da se i Srbija i Hrvatska u stvari spremaju za rat. Čeka se samo da mentori i na jednoj i na drugoj strani namignu. Do tada će biti abonenti na skupe igrice u ime naroda.

Drugo je pitanje da li će i kada do njega doći.

Tako se jedan u Svedali, malom gradiću na jugu Švedske, branio pred sudom da mu nije bila namjera napastovati djevojku iako je priznao da ju je protiv njene volje uvukao u haustor i skinuo se.

A zašto ste stavili kondom, pitao ga je sudac?

Pa, da se nađe.

Inače, kad smo već kod naoružavanja i u Švedskoj se nabavljaju topovi.

Pred lundski festival, 15 siječnja, planira se urediti devetstometarska skijaška staza kroz park. Za tu priliku potrebno je preko tisuću kubičnih metara snijega. Pošto se snijeg, u to vrijeme, ovdje ne očekuje, gradske će vlasti kupiti sniježne topove iz Italije, kako bi lokalni skijaški klub privukao što više mladih.

Skijaša.

Petar Fehir
Autor 26.12.2016. u 10:07