Kupusijada

Autor 19.9.2011. u 16:40

Kupusijada

Po uzoru na kupusijadu u Mrčajevcima, koja se održava svake godine, građani su na barikadi pripremili svadbarski kupus koji je deljen i pripadnicima nemačkog kontigenta Kfora ” s’ one strane žice”.

Kako su istakli organizatori kupusijade, pošto ove godine nisu mogli da odu na kupusijadu u Mrčajevce, odlučili su da je održe na barikadi na Jarinju. Na barikadi su okačeni i panoi na kojima piše “U našem je loncu kupus i slaninica, a u vašem loncu metkovi i bodljikava žica” i “Nema gladi na barikadi, dok se Srbin kupusom sladi”.

Na najvećoj centralnoj barikadi su postavili pano na kome su napisali imena svih koncentracionih logora i dodali “Kosovo i Metohija ….? i stop fašizmu”.

Građani su kupusom počastili i nemačke vojnike Kfora koji se nalaze na drugoj strani barikada. U prisustvu Bogdanovića i Stefanovića, protureno je kroz bodljikavu žicu više porcija kupusa vojinicima, koji su ih odneli do svog punkta, a komadant jedinice je zahvalio na poklonu. (Blic, 18.09.2011.- Kupusijada na barikadi-porcije i za KFOR)

Da li ima potrebe za bilo kakav komentar osim da niko ne pravi bolju Kupusijadu… Prijatno i alal vera domaćine!!!

 

 

Autor 19.9.2011. u 16:40