Laž je naša svetlost i naša tama

Autor 3.1.2013. u 11:48

Laž je naša svetlost i naša tama

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da u ovoj godini očekuje privredni rast, ali ne toliki da bi se odmah primetio, iako se nada da će na kraju mandata ove vlade on dostići pet odsto.

“Očekujemo u narednoj godini privredni rast, ali on neće biti toliko veliki, da bi to narod mogao da oseti”, izjavio je Dačić gostujući u emisiji RTS-a “Žikina Šarenica”.
On istakao da Vlada želi da na kraju njenog mandata privredni rast iznosi pet odsto godišnje.
“Svima je potrebno malo bajke na početku godine, ali ja nisam ovde kolektivni terapeut da dajem bensedin, da tvrdim da će biti bolje, jer ja to ne znam, iako to želim”, rekao je Dačić dodajući da se trudi da govori istinu. (Tanjug, 01.011.2012.)

 

Predsednik vlade, ministar  policije, kosovski pregovarač, u narodu poznat po tome da mu je obraz mek, ali zato pendrek  tvrd – Ivica Dačić! Voli Dačić i da zapeva, da se proveseli… Šta ćeš, žovijalna priroda pa voli malo i da ulepšava stvari i čini ih prihvatljivijim za podnošenje. Mislim, kako bi podneli istinu da nam je Premijer “kresne” u lice? Da li mi uopšte možemo  da se nosimo sa istinom? Pa, naravno da ne možemo, već bi mi pasoš u ruke pa bež’ preko “grane” u neki bolji i srećniji svet. No, i to je već postalo  deplasirano jer građanke/građani Srbije ne vole da rade i muče se, pa kada odu negde na Zapad onda traže politički ili humanitarni azil što pravi Srbiji velike probleme… Hoće sada vize ponovo da uvedu, a toliko se jadan Dačić  trudio da dobijemo taj bezvizni režim.

U Srbiji je laž (ona politička, feničanska – kako bi Platon rekao, ali ipak ovde to ima više veze sa bensedinom i  sl. pomagalima) postala toliko uobičajena da narod  više i ne krije svoje najdublje želje i kliče: Daj nam još! Od istine se ne živi! Istinu ne možeš na hleb namazati! Itd i sl. Naravno da to naši političari obilato koriste i lažu do besvesti. Ivica Dačić  je jedan od veteran koji je zanat izučio kod “velikog meštra sviju hulja” – Slobodana Miloševića, ali ima i on opasnih konkurenata… Poslušajte vi samo našeg ministra za finansije i velikog ekonomskog stratega Mlađana Dinkića, pa to sve puca od neopatvorene laži i iluzija. Dinkić je Hudini, veliki beli mag, čarobnjak koji od propalih preduzeća pravi uspešna, od loših privatizacija (u kojima on nikada nije učestvovao) on pravi stečajno-zdrave investicije itd. Čovek čuven po svojim velikim hitovima tipa: akcije od hiljadu eura po glavi stanovnika, deset hiljada eura stranim ulagačima za svako novo radno mesto…; čovek koji je uveo PDV u Srbiju i tako je uključio u savremene ekononomske tokove;  čovek koji je spasao srpsku ekonomiju od sigurnog bankrota. Ma, čudo jedno…

U Srbiji se toliko laže da je povremeno potrebno da neko od političara istakne značaj i doprinos laži u javnom životu. Tako je, na primer, Dragan Marković-Palma priznao da su za vreme predizborne kampanje prošle godine svi političari malo više lagali od prosečne mere, ali to je normalno u to predizborno vreme i  građani ne treba da se sikiraju zbog toga. Prostodušna duša srbijanska i u laži je, u stvari,  istinoljubiva!

Iz  Španije će da nam isporuče višestrukog ubicu, čoveka optuženog za učestvovanje u atentatu na Zorana Đinđića, arhinevaljalca i secikesu – Vladimira Milisavljevića Budalu. Eto sada, posle starih tramvaja, nepriznavanja Kosova,  Španija nam “pomaže” i sa isporukom “budala”, kao da ih je malo ovde… Ova Budala je bio pripadnik klana ubica i krvopija koji se nisu libili ničega. Čuven je slučaj sa njihovim “kolegom” koji ih je “izneverio” i završio samleven u mašini za mlevenje mesa (kažu da su ritualno i malo jeli od tog mesa kako bi učvrstili savez i svoju  “svetu” tajnu).

Srpski političari se ponašaju kao ljubavnici koji lažu svoje drage, ali im one to opraštaju jer oni “tako lepo lažu…” Stoga i  ne čude neki nonsensi tipa: “Da li ti veruješ meni ili svojim očima”?! Bolja je i naša laž, nego njihova (misli se na Zapad i one mrske prozapadne vazale) istina!

Čuo sam jedan čudno-tragično-smešan slučaj… Ode osoba X posle petooktobarskih promena da proveri svoj dosije u arhivama DB-a, pošto je bila vrlo aktivna u organizaciji Otpor. Kažu toj osobi da nema njenog dosijea… – Kako nema ?– pita osoba začuđeno. Pa, znate ovo je arhiva samo za skrivene neprijatelje naše zemlje, a vi ste bili otvoreni neprijatelj države – sledeo  je odgovor tajno-službenički.

I tako drage i dragi moji… Laž je naša svetlost i  naša tama…  Setio sam se mog druga Mirze i njegove omiljene uzrečice : Šta sam ti ono poš’o slagati?

 

 

Autor 3.1.2013. u 11:48