Legendarni Denis Latin na suđenju Siniši Svilanu razotkrio malverzacije Hloverke Novak Srzić

Autor 5.9.2012. u 14:42

Legendarni Denis Latin na suđenju Siniši Svilanu  razotkrio malverzacije  Hloverke Novak Srzić

  Poznato mi je da su nekadašnje članice Vijeća HRT-a Nada Gačešić Livaković i Anja Šovagović Despot dobile 3000 eura kako bi na Vijeću HRT-a digle ruke za izbor Hloverke Novak Srzić na funkciju urednice HRT-a s ciljem da producentska kuća “Core Media” nastavi poslove na HTV-u koji su joj oduzeti na Novoj TV.

Čuo sam da je Siniša Svilan primao novac od Core Medije – izjavio je Denis Latin, novinar i urednik poznate Latinice svjedočeći na današnjem nastavku suđenja Sinišu Svilanu, nekadašnjem direktoru programa komercijalne televizije optuženom za primanje mita od spomenute producentske kuće za izradu i prikazivanje emisija na matičnoj tv-kući.

Latin se pozvao na riječi Edvina Softića poslovnog partnera u Core Mediji, koji mu je ispričao da se osjećao oštećenim u poslovanju s televizijama.

Core Media bila je u vlasništvu Vladimira Šelebaja, nekadašnjeg supruga Dijane Čuljak koja je u to vrijeme radila na HRT-u.

– Vidio sam Softićevu bilježnicu s isplatama. Gostima emisije Nove TV “U sridu” plaćalo se gostovanje. O takvoj praksi pričali su mi sami gosti poput Sandija Blagonića, Matije Babića, Mani Gotovac. Dijana Čuljak Šelebaj i Hloverka Novak Srzić radile su za konkurentsku Novu TV što je predstavljalo sukob interesa, kršenje ugovora o radu, a pogotovo posebno strogog ugovora koji je na javnoj televiziji imala Novak Srzić. Opće je poznato da je Hloverka bila kreator emisije “U sridu”, da je ona pozivala goste i još se time sama hvalila” – posvjedočio je Latin.

Direktorica Informativnog programa Nove TV, Iva Gačić u svojem je svjedočenju istaknula da se protivila suradnji s Core Medijom, korištenju arhivske građe za emisije koje bi se potom prodavale matičnoj kući, te “posuđivanju” novinara informativnog programa za zabavni program u sklopu kojeg se radila emisija “U sridu”. Za Svilanovo primanje mita rekla je da nema nikakvih saznanja. 

Inače, USKOK tereti Svilana da je kao odgovorna osoba za otkup projekata iz vanjske produkcije od kraja 2004. do kraja 2007. primio 262.000 eura mita od Šelebaja za prikazivanje emisija “Jedan na jedan”, “U sridu”, “Istraga” i “Rekonstrukcija” te “Interijeri”.

Navodno, za svaku od emisija po epizodi primao je po 1.000 eura. Svilan je na početku suđenja opovrgnuo sve navode iz optužnice izjavivši da se ne osjeća krivim. Sutra će svjedočiti Željko Rogošić, Aleksandar Ćeramilac i više puta spomenuti Edvin Softić.

Autor 5.9.2012. u 14:42

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija