Let iznad kukavičijeg gnijezda

tačno.net
Autor 28.12.2013. u 08:53

Let iznad kukavičijeg gnijezda

Piše: Radomir Lazić

Ovako bi otprilike izgledala slika i prilika Skupštine ili Vlade Sarajevskog i nekih drugih kantona.  I to po riječima predsjednika Socijaldemokratske partije ili  njegovog savjetnika-doktora  koji se prvo morao uvjeriti da je pacijent  lijeve orijentacije.

„Oni (misli se na DF i SDA) koaliraju u ovom i Sarajevskom kantonu s lopovima, fašistima, nacionalistima, reketašima i ratnim zločincima”.

Teško je povjerovati da je ovakva rečenica uopšte izgovorena. Teško je povjerovati da ju je izrekao neko ko je do juče koalirao sa istim tim elementima. Teško je zamisliti koji još teži atributi krase one koji koaliraju sa ovakvim elementima. Uskoro, vrlo brzo, očekuje se i odgovor prozvanih. Saznaćemo ko je koliko ukrao, ko je i koliko svoje familije zaposlio, čija kuća ima više hektara i gomilu smeća koju će do oktobra iduće godine istresati jedni drugima pred vrata.  I sve smo to mi birali i biramo godinama, decenijama.

I ne zna se kome je više potrebna psihijatrijska pomoć. Njima koji izgledaju  i ponašaju se kao gomila paranoidnih šizofrenika ili nama, kojima kao i da nema više spasa, poslije lobotomije koja se nad nama vrši i na koju dobrovljno pristadosmo.

U državi za ludake, bez prednjeg dijela  mozga, koji je zadužen za ponašanje i koji definiše ličnost kod i kao čovjeka, mirno ćemo to posmatrati.

tačno.net
Autor 28.12.2013. u 08:53