Ljubo R. Weiss: Oslobodimo Sanadera!

Autor/ica 27.9.2012. u 17:09

Ljubo R. Weiss: Oslobodimo Sanadera!

Zaista, ovo danas (utorak, 25.09.2012.) najbolja je vijest koju smo čuli s HRT-a u zadnjih 21 godinu! Naprosto sam oduševljen, od prvog trena se veselim kao malo dijete što nam se priprema spaktakl desetljeća…Pravovremena vijest, najava za nedjelju! Eto novi kurs HRT očit je i stoga plješćimo i Stankoviću i svim onima koji su nam odaslali vijest godine, ma ne godine, vijest stoljeća!
Mediji bruje: Aleksandar Stanković lansirao je bombu, gostovanje bivšeg premijera i zlobnici kažu, optuženika u jedno 7 – 8 procesa, Ive Sanadera u njegovoj emisiji Nedjeljom u 2,  30 rujna 2012. To će biti prvi intervju Sanadera nakon uhićenja u Austriji i izručenja Hrvatskoj, a u međuvremenu se, kako kažu zlonamjernici, od omiljenog šarmera pretvorio u paradigmu svih zala koja su ikad poharala Hrvatsku.
Dane provodi na optuženičkoj klupi, a vrući stolac preko puta Stankovića koji ga nije mazio ni kad je bio premijer dat će mu priliku da javno ispriča svoju priču. Očekuje se razgovor o odlasku s pozicije premijera, satovima, imovini, načinu na koji ju je zaradio, optužnicama i odnosu bivših kolega iz HDZ-a prema njemu, posebno odnosu njega  spram Jadranke Kosor, Bjanke Matković… a poznato je da je Stanković najbolji s pitanjima kada se radi o najboljim gostima!

DUGI, DUGI NEPREKINUTI PLJESAK!

Zaista je sjajno, pa ovo mi se čini vrhuncem demokracije u Hrvatskoj, ovo je neviđena smjelost HRT-a i opet, i opet – dugi, dugi neprekinuti pljesak! Iz publike se čuju i glasni uzvici BRAVO, BRAVO…!! TV gledatelji otkazuju sve dogovoreno za nedjelju, 30. rujna 2012., u 14 sati,. otpadaju izleti, ljubavnice, ljubavnici, nogometne utakmice, vikendice, vrtovi, berbe u vinogradima, berbe u voćnjacima…Zaista, to je primarni javni interes, čovjek optužen za tolike kriminalne radnje, tako uzbudljiva života… treba dobiti priliku javno govoriti o svemu dok su sudski procesi u tijeku. On nimalo neće utjecati na njihov tijek, on, glavom i glasom Sanader, udovoljit će interesu gledatelja, ma nezajažljivoj znatiželji, i za to mu valja unaprijed odati priznanje. I Aci također! I onome koji je Aci predložio Sanadera za gosta! Istina, nije osuđen niti u jednom procesu do sada, svatko je nevin do izricanja pravomoćne sudske presude…Pa ako je Čačić mogao biti gost pred suđenja u Mađarskoj, zašto to ne bi bio i Sanader?? No, može se postaviti pitanje tajminga koji, gle čuda, poklapa se s previranjima u HDZ-u, ali zaista mislim da su to sitna zanovijetanja prema onome što nas čeka – najveći TV užitak u otkako je eksperimentalnog programa TV na ovim prostorima, negdje, ako me sjećanje ne vara, 1956, godine… Sa spektakularnošću možda bi se ovaj budući Nu2 mogao usporediti samo sa – TV prijenosom Titova pogreba 1980. i spuštanjem čovjeka na Mjesec 1969. godine!

SVI PRED TV EKRANE!

Zato, dragi moji, nabavite čipsove, štapiće, Jafa kekse, sokove, žuju, pozovite susjede – zar bi bilo pametno taj spektakl gledati sam i ne slušati orgazmička oduševljenja naše susjede, naše podstanarke, susjeda umirovljenika Pere koji kaže da mu pored sjajne mirovine, upravo tako nešto nedostaje. To kaže i malo dalji susjed Marko koji je dobio titulu 300 tisućitog nezaposlenog u Hrvatskoj, koji kaže da to nije ništa jer da je takva titula već bila dodjeljivana… U ulici je ionako od svih nezaposlenih pola stečajaca od prosinca 2011. i svi do jednoga pišu pisma podrške upravi HRT- a zbog povijesne odluke, presedana koji će još jednom pokazati da smo po nečemu prvi u u svijetu! Ma kakvi vaterpolisti??…Jedino se neki pitaju zašto tu šansu nisu dobili i Zagorec, Petrač, Merčep, Glavaš…??
Osobni prijedlog: nakon TV emisije Ivu Sanadera ni ne vraćati Turuduću i pred sudsko vijeće u Zagrebu – samo dosađuju doktoru Sanaderu s nekim pitanjima, pa nekim polupouzdanim svjedocima, pa dosadnim novinarima koji trče za njim pitajući ga za komentar najnovijeg svjedočenja.. A on tako lijepo dogovara:
“Mi smo zadovoljni..!”

KONAČNO: NIJE KRIV, OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA!

Zato, dajmo pravo Aci Stankoviću da presudi, naravno, oslobodi Sanadera za Fimi mediju i slične nepodopštine: pa to se svugdje u svijetu radi, namještaju poslovi prijateljima, stranke imaju crne fondove… Imaju to i nogometni klubovi, a stranke ne bi smjele, ma, daaaajte… ako mogu Dinamo i Hajduk, zašto ne bi mogao i HDZ?? MOL ima veća upravljačka prava nego što mu pripada po vlasničkoj strukturi?? MOL ima danas 49 %, a hrvatska vlada 44 %, pa naravno da hrvatska vlada MORA imati veća upravljačka prava, nego što ih ima sada, što je s vama, nismo mi HDZ…mi smo Kukuriku koalicija!
Pokušao je pobjeći iz Hrvatske, ganjali ga po Austriji…?? Pa to je pretrpljeni strah, duševna bol, Sanaderu treba odmah dosuditi pozamašnu odštetu, ima on djecu, trebamo se pobrinuti za njih – dakle, jednoj odmah dati dio da nastavi tatinu glumačku karijeru, drugoj dati da nastavi širiti kolekciju umjetnina… Pa Sanader je zaslužan da nam Bukovci nisu još više razasuti po svijetu! Zato ODMAH vratiti sve umjetnine u Kozarčevu, pa neće dočekivati čovjek Novu godinu 2013. a oko njega – prazni zidovi??!! A vidite kako je lijepo ozdravio – nema štaka, raspoložen za ples do zore…
Mislim da se prema Sanaderu čini neoprostiv grijeh, kakvo je to pravedno suđenje, kada će, eto, Stanković i gledatelji osloboditi Sanadera krivnje i odgovornosti, a on se prije toga bude znojio u TV studiju!? Ali, čini se s Nu2 dobro djelo pravosuđu – ukinimo pola sudova, ionako će se ubuduće presude donositi kod Ace vrsnog suca, dakle, dogodit će se zamalo bezbolno restrukturiranje sudstva…i umjesto nekakvih kvalifikacija za nogometno prvenstvo u Brazilu, s nestrpljenjem ćemo čekati svaki Nu2. Onda će Aco pozvati i onu dvojicu osuđenu u Sisku, svakog na 40 godina, koji, oba već robijaju nekoliko godina, za trostruko ubojstvo, a navodno je izvjesni Gabriel Lansky, odvjetnik iz Beča, srušio presudu u Strassbourgu, tužeći hrvatsku državu…i napraviti reviziju procesa! I na kraju, kakav Haag: našim dičnim generalima presudit će Aco i gledatelji, a na prvom mjestu onaj gospodin iz Oporovca i onaj gospodin Žderić, taj dvojac s kojim počinju svi komentari gostiju Nu2 najmanje zadnjih godinu dana…
Dakle, kada se Sanadera oslobodi, valja mu dati državni ured za bivšeg premijera (po čemu je lošiji od Meskea??), pa tjelohranitelje, pa vozilo, pa nekoliko savjetnika… I onda ga lijepo slati na savjetovanja po svijetu, gdje će govoriti o pravu na pravično suđenje… Nema veće promidžbe za RH od Sanadera… Kakva Julija Timošenko, vidite što je demokracija u Hrvatskoj, to je primjer za sve premijere u svijetu koje se sumnjiči za sitnice… Kakav mito, kakvi bakrači, kakva INA, Fimi Medija…??? Zar Sanader može biti kriv što je imao oko sebe uguzičare koji su ga bespogovorno slušali..? I sada da on ispašta zbog njihove urote… posebno tog Barišića i ljubovce mu, koji nije znao uživati u četiri zida, nego je morao hodati po najboljim restoranima, naručivati Don Perignon, s Brijuni odijelima na sebi?
Eto, blago nama u Hrvatskoj: toliko nam ide dobro, toliko su dobri indikatori ekonomije, toliki rast BDP-a, toliko investicija, toliko rasta industrijske proizvodnje, izvoza, nema blokiranih računa firmi i građana, svi porezi naplaćeni, svi birački spiskovi sređeni, međunarodni ugled Hrvatske nikada bolji…A visoka TV pretplata je konačno opravdana – krenuo HRT 3, a sada, kao šlag na tortu, nesvakidašnji Nu2!
Stoga, živio Aco Stanković, živio Sanader, živjela HRT!

DR. SANADERA ZA PREDSJEDNIKA REPUBLIKE!

Za kraj, malo intimnosti:
I Aco dragi, nemoj me iznevjeriti: samo oslobađajuća presuda dolazi u obzir!
Nema pravo žalbe!
Oslobađajuća presuda je KONAČNA!
I još mala molba Aco: nemoj zaboraviti doktora Sanadera kada istakne kandidaturu za mjesto predsjednika RH! Nu2 je minimum koji ponovo zaslužuje dr. Ivo Sanader, bivši premijer, bivši intendant, najbolji hrvatski pjesnik, pa najbolji glumac, pa najbolji teatrolog, pa “detuđmanizator”, taj nevini čovjek kojeg su svjetski moćnici s nekoliko domaćih poduzetnika, zapravo izdajnika, poštenog i smjernog, smjestili nevinog u ludnicu (Remetinec), a onda svi svjesni pogreške, stavili na pravo mjesto: pred TV kamere da se obrati svekolikoj hrvatskoj javnosti koja zna da sve što je radio, radio je za malog hrvatskog čovjeka i budućnost ove desetljećima napaćene zemlje!
Ne dirajte Sanadera, ponavljam, samo OSLOBAĐAJUĆA presuda dolazi u obzir – to je osoba koja je najzaslužnija da smo danas svi dobro nahranjeni, napojeni i sretni – jedna od najobljubljenijih nacija, biser u ogrlici evropskih zemalja, zapravo – osmo svjetsko čudo!!!

(25. 09.2012.)

 

Tagovi:
Autor/ica 27.9.2012. u 17:09