Luka Bebić: Svi smo sve znali, svi smo lopovi

Autor 14.9.2011. u 10:28

Luka Bebić: Svi smo sve znali, svi smo lopovi

Da je stanje u HDZ-u krizno jasno je svima. Dovoljno je pogledati da su HDZ-ovci u jednom danu održali tri konferencije za novinare o istoj stvari ili da je prvo predsjednica stranke Jadranka Kosor prokomentirala optužbe o crnim fondovima, da bi nekoliko sati kasnije bilo odaslano i službeno priopćenje iz središnjice stranke.

No, što se stvarno događalo iza zatvorenih vrata teško da je itko mogao zamisliti. Večernji list piše, pozivajući se na svoje izvore, da je stres zbog cijele afere “crni fondovi” toliko utjecao na čelne ljude stranke da među njima izbijaju svađe.

Izvor iz stranke tako priča da je ono što je Luka Bebić rekao novinarima samomali dio onoga što je rekao vodstvu stranke. Navodno je toliko vikao da su se zidovi tresli. Izvor blizak premijerki ističe kako su svi u vodstvu stranke znali za fondove, ali ne i razmjere koje je to poprimilo.

“Jadranka Kosor nema ni talenta ni smisla za takve stvari. Zbog toga je cijeli sustav crkao”, rekao je izvor iz HDZ-a i dodao kako se i druge stranke služe ilegalnim novcem, ali se nikad ne bi usudili raditi ono što je radio HDZ.

Stranka je toliko poljuljana, priča izvor, da se već rade kombinacije tko će nakon izbora preuzeti vlasti u stranci. Kao jedan od kandidata spominje se i povratnik u stranku Tomislav Karamarko, no neće mu biti lako.

“Šeks ga ne trpi, zbog toga je već počeo tražiti koga bi nakon izbora instalirao na čelo HDZ-a. Nekog poput Jasena Mesića ili Gordana Jandrokovića”, otkriva izvor iz stranke i dodaje kako ni jedan od njih dvojice nemaju liderske sposobnosti.

Dobro upućeni izvori ističu i kako će žrtava u stranci biti još. Na udaru su Ivan Jarnjak, kojeg se J. Kosor spremna odreći i Darko Milinović. No, njegova pozicija u Lici će mu omogućiti političko preživljavanje. Predsjednica stranke čvrsto drži konce u rukama, no i njen je odlazak moguć ukoliko se HDZ nađe na optuženičkoj klupi.

Autor 14.9.2011. u 10:28