Majke Srebrenice: Napad i primjena sile u Kravici bili su ciljani

tačno.net
Autor 13.7.2013. u 17:50

Majke Srebrenice: Napad i primjena sile u Kravici bili su ciljani

Osam žena povrijeđeno je danas kada su članovi porodica žrtava genocida u Srebrenici ušli u Zemljoradničku zadrugu u Kravici, jedno od najvećih stratišta srebreničkih Bošnjaka, potvrdila je za agenciju Anadolija predsjednika Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić.

Osam žena ima vidne povrede, dok su među njima i majke koje su ostale same, kazala je Subašić. Među njima su i predsjednice udruženja, Munira Subašić, Hatidža Mehmedović. Subašić je napad i primjenu sile od strane policije prema predsjednicama srebreničkih udruženja ocjenila ciljanim.

“Ja ću sada otići u Kladanj kod doktora da mi napiše nalaz za povrede koje se vide. Moja duša je ionako bolesna i bolna, još su me oni danas tukli”, kazala je Subašić.

Sve što su danas uradili ipak je vrijedilo, dodala je ona, jer su porodice žrtava genocida ipak uspjele, nakon višegodišnjeg pokušavanja, ući u zadrugu u Kravici.

“Da su mi i ruku odsjekli, neka, mi smo pobjednici, Ušli smo tamo. Oni su 1995. našu djecu odvodili u te hale i uzimali im živote, a nas su danas majke tamo tukli i nisu nam dali da uđemo”, rekla je Subašić.

Svake godine nakon obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, porodice žrtava genocida obilaze stratišta i odaju počast svojim najbližima.

Tagovi:
tačno.net
Autor 13.7.2013. u 17:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija