Majstori

Autor 16.9.2011. u 15:36

Majstori

Nepun kilometar iza graničnog punkta Jarinje između Srbije i Kosova, juče su majstori zidali jednu srpsku kuću. Slagali su ciglu po ciglu na zid koji je već bio izrastao čitav metar, i činilo se da rade najzaludniji posao na svetu. Jer, svi su, od nemačkih vojnika u sastavu Kfora koji su na mestu letos spaljenog punkta razvlačili bodljikavu žicu i utvrđivali mitraljeska gnezda, do ljudi na brojnim barikadama na putu prema Mitrovici, čekali da Priština krene u najavljeno zauzimanje graničnih prelaza, posle čega ništa neće biti isto. (Blic,16.09.2011. – Svi su spremni za barikade)

Eto vidite… Dok drugi hoće da ruše i pale mi bi da gradimo! Prvo smo lepo dovukli dosta šljunka – da se nađe – a onda smo krenuli sa gradnjom. Zida se kuća i slaže se cigla po cigla: polako i prkosno! Malo dalje okrutne nemačke vojne formacije razvlače bodljikavu žicu i nameštaju mitraljeze da nas zaplaše i slome. E neće moći Švabo moj! Dobro smo se mi upoznali u više ratova gde smo uvek bili na suprotnim stranama.

Džaba vam žice i mitraljezi (mada je Švaba najgori kada se ukopa), mi na vaše agresivne provokacije odgovaramo zidanjem i porukama mira i ljubavi. Vi ste ti koji žele da ruše i zavađaju i ova naša simbolična akcija zidanja kuće pokazuje naš pacifizam, ali ne i defetizam…

Ako zatreba skočićemo svi ko jedan da branimo naše Severno Kosovo i da ne damo mrskim albanskim carinicima da dođu na naše granične prelaze. Borićemo se do poslednjeg ‘paralelnog’ Srbina, do poslednjeg kubika šljunka i poslednjeg balvana. A kada nestane balvana i šljunka: grobovi naši boriće se s vama!

 

Hit godine:

DAČIĆ: MALO IMAMO PROBLEMA OKO KOSOVA JOŠ NAM SAMO FALI I GEJ PARADA A SA NJOM I MALINARI.

Autor 16.9.2011. u 15:36