Mi čekamo predsednika

Autor 5.4.2012. u 17:36

Mi čekamo predsednika

Jebote, prolupao nam Predsednik potpuno… Juče sam gledao Predsednika u ostavci kako “šutira” na koš pred novinarima aludirajući na novog predsednika vlade… Zatim je zamišljen gledao u neko jezerce… Onda je novinarima, zadovoljan sobom, pokazao palac kao neki fudbaler, a odmah potom i tri prsta, onako za kraj… Nisam siguran da bi predsednik mentalno izdržao još jedan, eventualni,  mandat.

Predsednik je svečano objavio da se povlači sa dužnosti kako bi mogli biti raspisani vanredni predsednički izbori koji će se desiti 6. maja.

I tako u Srbiji… Uvek isto ludilo. Kakva zemlja takav i predsednik. 

«Vlada Srbije donela je danas zaključak da Boris Tadić može do izbora novog predsednika da koristi predsedničku rezidenciju, kao i da on i njegova porodica u narednom periodu imaju pravo na obezbeđenje.Generalni sekretarijat Vlade Srbije obavestio je Generalni sekretarijat predsednika Republike da je Vlada donela zaključak da objekat za stanovanje predsednika Boris Tadić može koristiti do izbora novog predsednika, rečeno je agenciji Beta u pres službi predsednika. Takođe, zaključkom Vlade utvrđeno je da Tadić i njegova porodica imaju u narednom periodu pravo na obezbeđenje kao i do sada. « (Beta, 05.04.2012. –  Vlada: Tadić nastavlja da živi u predsedničkoj vili)

Neka nama našeg Predsednika, pa čak i kada više nije na funkciji. Ako Bog da pobediće on opet na izborima pa će po treći put postati predsednik. Ako mislite da to nije demokratski onda se varate jer Predsednik je zaslužio i da se zakon promeni zbog njega i tako je on dobio mogućnost za još jedan mandat. Ako to može u Rusiji zašto ne bi moglo i u Srbiji. Samo se pitam: da li su Predsednik i njegovi savetnici  dobro procenili situaciju kada su se odlučili za prevremene predsedničke izbore? Ako se setimo da je Slobodan Milošević uradio istu stvar svojevremeno i izgubio na izborima, a tada ga je pobedio Vojislav Koštunica i to ubedljivo. No, Sloba se nije dao pa smo morali «malo» da ga poguramo kako bi prepustio predsedničko mesto «našem» Voji.

«Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica kandidat je te stranke na predsedničkim izborima, odlučilo je danas Predsedništvo DSS-a. Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da je prihvatio da bude predsednički kandidat da bi što bolje i što više zastupao ideju o političkoj i vojnoj neutralnosti Srbije iza koje, kako je naveo, stoje ne samo DSS, već i veliki broj građana. “Suština te ideje je da se ne bude članica Evropske unije, ali da se istovremeno saradjuje sa svim drugim državama, pa i sa članicama Unije, kroz konkretne sporazume. Ideja političke neutralnosti nije izolacija zemlje već sasvim suprotno”, kazao je Koštunica.» (Beta,05.04.2012. – Koštunica kandidat DSS za predsednika)

Vojislav Koštunica alias Različak želi ponovo biti predsednik i to neutralne Srbije. Ne voli Koštunica EU, mnogo su mu se zamerili dok je on bio na vlasti. Nevoljko je Voja, za svog vakta, predavao ratne zločince Haškom sudu jer to, po njemu, nije bilo fer osim ako bi se neki od optuženih sam predao. Danas Voja mrzi EU više nego ikad jer smatra da smo zbog euro-integracija izgubili Kosovo. Od EU Koštunica mrzi samo više još NATO i zbog toga se zalaže za neutralnu Srbiju.

«Posle izbora stvari u Srbiji vrlo brzo će početi da se menjaju na bolje, izjavio je lider SNS Tomislav Nikolić i poručio da predsednik Srbije Boris Tadić više nikada neće biti na toj funkciji. “Boris Tadić više nikada neće biti predsednik Srbije dok postoji SNS i koalicija oko nje” poručio je danas Nikolić iz Vajske u opštini Bač gde se nalazi u kampanji za predstojeće izbore. Prilikom posete imanju poljoprivrednika Mirka Pušare, čija farma svinja godišnje isporuči tržištu 6.500 tovljenika, Nikolić je kazao da su izbori 6. maja prilika da u Srbiji konačno “nešto uradimo za sebe”. (Tanjug,05.04.2012. – Nikolić: Tadić nikad više neće biti predsednik Srbije)

Tomislav Nikolić žarko želi da konačno i on pobedi na nekim izborima i postane predsednik. Nikolić je ubeđen da Srbija nema boljeg kandidata od njega i da će upravo on doneti sreću i prosperitet građankama/građanima.  Vrlo lako je moguće da SNS dobije i republičke i predsedničke izbore i tako preuzme kompletnu kontrolu u zemlji. Trenutno DS i SNS «pokazuju mišiće» i pumpaju te procente, navodne prednosti, prema svojim željama i snovima. Mi, građani, samo treba da se prilagodimo njihovim težnjama i posle toga da spremno glasamo za njih. Inače, simbol SNS u ovoj kampanji je cvet bela rada tako da i oni, uz DSS, žele da pridobiju građanstvo cvetnim dezenima, ali i pesničkom simbolikom koje to cveće nosi.

Ima toga još… Ali meni je već muka. Mislim da ću na ovim izborima pridružiti se «koaliciji Maslačak» jer mi se sviđa njihov preizborni slogan – «Možete da ga duvate»!

 

Autor 5.4.2012. u 17:36

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija