Milanka Opačić:Homoseksualci neće moći posvajati djecu

Autor/ica 6.4.2012. u 08:01

Milanka Opačić:Homoseksualci neće moći posvajati djecu

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić u HTV-ovoj emisiji ‘Paralele’ poručila je kako za vrijeme njihova mandata homoseksualni parovi neće imati pravo posvajanja djece, ističući da ‘želi izbjeći da ih odgaja netradicionalna obitelj homoseksualaca koji su u društvu ionako stigmatizirani’.

“Neka dodatna prava istospolni parovi trebaju imati, ali kad je riječ o usvajanju djece, treba prije svega misliti o dobrobiti djece. Ne bi bilo dobro da djeca idu u sredinu u kojoj će ih ostatak društva stigmatizirati. Mislim da im je dovoljan teret to što su napušteni od biološke obitelji. To ne znači da bi svi ovi drugi bili loši roditelji. Naprotiv!”, rekla je Opačić u Paralelama, gdje se razgovaralo o općim praksama posvajanja djece u različitim državama članicama Europske unije.

U reakciji na javni istup ministrice, objavljenoj na portalu Crol.hr, pripadnici gay zajednice napisali su kako je ovo dokaz da ‘političke elite najviše brine što će selo reć’ i umjesto da nametnu priču kojom će se selo baviti, argument brbljavog i dokonog sela predstavljaju ključnim argumentom kojim se istospolnim zajednicama zabranjuje posvajanje djece.

Autor/ica 6.4.2012. u 08:01