Miloševićeva deca u zadnji čas spašavaju Tuđmanovu stranku zla

Autor 23.9.2011. u 09:59

Miloševićeva deca u zadnji čas spašavaju Tuđmanovu stranku  zla

OVA OPTUŽNICA sjela je HDZ-u k’o budali šamar.

Nisu prošla ni 72 sata otkako je Jadranka Kosor probudila duhove komunizma, Jugoslavije i Beograda te stisnutom desnicom zaprijetila svima koji dirnu u temeljne vrijednosti Domovinskog rata, a već je iz Beograda doputovala optužnica za zločine u Vukovaru iz 1991. godine.

Adresirana je na Vladimira Šeksa, Ivana Vekića, Branimira Glavaša i Tomislava Mečepa, ali slobodno je mogla biti objavljena na oglasnoj ploči u Središnjici HDZ-a. Uzalud se Kosor trudila na stranačkom saboru podići moral svojim devastiranim stranačkim drugovima, biračima i simpatizerima. Nema toga što ih može popaliti kao papir sastavljen u Vojnom tužiteljstvu JNA.

Premijerkini borbeni pokliči ipak su pali na plodno tlo. Tko se više sjeća crnih fondova?

Umjesto da se diže optužnica protiv HDZ-a zbog prljavog financiranja, stiže optužnica iz Beograda zbog zločina iz ’91. U kojoj se, da komešanje bude još uzbudljivije, oskvrnjuje uspomena na Vukovar.

Kec na desetki

Još prošlog vikenda Jadranka Kosor je grmila: “Smeta im što se više ne ide u Beograd po instrukcije, što se Beograd ne pita za dozvolu, što u Beograd ne ide novac koji mi ovde zaradimo”. I krajem kolovoza u Petrinji: “Nikada i nikome više nećemo dopustiti da nam određuje što smijemo, a što ne govoriti, nikada i nikome nećemo dozvoliti da nam određuje što ćemo raditi, nikome i nikada nećemo dati da nam prijeti zabranjivanjem obilježavanja Oluje”.

A sada im optužnica sjeda k’o kec na desetku.

Tko se još sjeća crnih fondova? Kako je završila priča s Ivanom Jarnjakom, Brankom Bačićem i stanovitom predsjedničkom kandidatkinjom stranke čije tajne su zakopane u rupi pokraj štale?

Hrvatska očito nema vremena za gluparije. Dok se gomilaju snage na istočnoj granici nemamo vremena zamarati se kriminalom počinjenim blizu one zapadne.

Neka karneval traje!

I tko zna, ako se ovaj karneval otegne do prosinca, do kada Kosor stigne svečano obilježiti 20. obljetnicu pada Vukovara i dočekati izlazak iz zatvora Mirka Norca, parlamentarni izbori mogli bi ipak postati nešto više od puke formalnosti.

To je sistem koji funkcionira od 1991. godine. Režimi parazitiraju na svetinjama. Opstaju na vanjskim neprijateljima. Mobiliziraju na optužnicama, ma koliko utemeljene bile. Na kopanju po ranama kojima ne dopuštaju da zarastu.

Ovog proljeća poslužio im je Tihomir Purda. Vukovarski branitelj koji je zbog HDZ-a zaglavio u pritvoru, ali je zato nakon puštanja prvo HDZ-ovoj predsjednici pojurio u zagrljaj.

Onda su im poslužili Gotovina i Markač. Ali ne da javnost napokon suoče sa zločinima u Oluji, već da te zločine opet kamufliraju u nacionalne svetinje.

A sada će im u istu svrhu poslužiti Vekić, Šeks, Merčep i Glavaš. Da natjeraju birače da složno kao jedan ponovno ustanu protiv srpske agresije, ovoga puta pravosudne.

Zakonom protiv optužnica

“Činjenica je da je Hrvatska bila žrtva agresije, da smo bili napadnuti i da su hrvatski branitelji branili svoju zemlju te da su morali oslobađati okupirane krajeve”, prokomentirala je Kosor optužnicu iz Beograda.

Ivan Vekić, borben kakav je uvijek bio, naložio je hrvatskoj državi da “mora Srbiji u oči reći: Ovo možete baciti” i premijerka ga je poslušala. Najavila je donošenje zakona kojim bi se ubuduće spriječilo slanje ovakvih optužnica.

A što je s domaćom optužnicom protiv Tomislav Merčepa koji je uhićen neposredno prije dovršetka pregovora s EU? Zar je i nju uspjela spriječiti?

Tko je zapalio vojarnu?

Pa ipak, tko god se želi sprdati sa “srpskom agresijom”, neka se sjeti kako se Hrvatska prije samo nekoliko dana našla na udaru Srpskog revolucionarnog pokreta koji je preuzeo odgovornost za uništenje vojarne kod Knina.

Doduše, sve dok trag nije odveo do telefona u vlasništvu hrvatskog emigranta svojedobno zaposlenog u SIS-u. Da nije jedan takav napisao ovu optužnicu protiv Šeksa.

I onda, sjeća li se još netko crnih fondova?

Tekst uz dozvolu autora prenosimo sa portala index.hr

Autor 23.9.2011. u 09:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija