Mislim, dakle, gdjesam

Petar Fehir
Autor 3.9.2016. u 15:53

Mislim, dakle, gdjesam

Najnoviji zahtjevi samonezatajnog Bože Petrova & The Bridge Orchestra, koje su ultimativno postavili tako nezvanim, koalicionim partnerima, iz svojih mokrih snova, podsjećaju na onaj stari vic o Lali kad je ulovio zlatnu ribicu.

Pecao, kažu, Lala i nekim čudom ulovio baš onu zlatnu ribicu. Ona mu, za otkupninu, ponudi, kako to već biva, ispuniti tri želje…

Zamislio se Lala duboko. Sad je, ko veli, šansa da se riješi svih problema.

Pa, eto, …. da me žena ne vara.

A i nije ti neka želja, ribica će razočarano. Pored toliko silnih mogućnosti ti baš naš`o tu. Al` dobro, evo, neće više – i nešto čarobno promrmlja.

A druga?

Opet se Lala duboko zamisli… Pa, … ako me i prevari da ja to ne saznam.

Sad se ribica već malo uzmeškoljila. A, jesi upro, Lalo! Pa daj nešto, ono, pravo, veliko, poželi! Al´ ajd dobro, biće tako, nećeš saznati. Daj sad jednu, za kraj! I opet nešto promrmlja.

E, sad se Lala baš skroz duboko bio zamislio.

Pa dobro, veli,…  ako i saznam da se ne jedim.

Tako i Božo Petrov & T B O. Znaju oni već kako će, al´ ne bi da se to baš sazna.

Tupe svoje pa to ti je. Izvadili one iste šalabahtere od prije godinu dana, stali pred ono isto ogledalo pred kojim je onomad stajala i Snjeguljica i narcisoidno ponavljaju svoju mantru.

Vjeruju li oni zaistinski da bi narod, ponovo, otrpio onaj mobing koji su nam priuštili nakon lanjskih izbora?

Jest da su od one dvije koalicije pravili male majmune i natjerali ih da skinu i maske i gaće. Ali na kraju nije bilo zabavno. Od tada pa sve do sada izigravaju šuplje dušebrižje. Ujutro se igraju vlasti, a poslije podne oporbe. Ni za što ne preuzimaju odgovornost. Po demokratskim načelima još su uvijek polulegalna organizacija. Vodstvo, nikad izabrano, podmeće, “priopćenjima” i “odlukama” autoritet fantomskog Nacionalnog vijeća.

Taj njihov stav, bez stava, može nas samo uvesti u reprizu. Mogli bi postati nepoželjan partner i “ovima” i “onima”.

Nije isključeno da, u tom slučaju, uskoro gledamo još jednu izbornu utakmicu. Samo, postoji rizik da se ona, kao i ova nogometna, zahvaljujući istom mentalnom sklopu kojim se diči HNS, održi pred praznim tribinama.

Petar Fehir
Autor 3.9.2016. u 15:53