MRAČNA STRANA SRBIJE

Čedomir Petrović
Autor 16.9.2013. u 11:24

MRAČNA STRANA SRBIJE

Morate Aleksandre Vučiću biti brži i hrabriji od njih.

Piše: Čedomir Petrović

Građani Srbije imaju pravo da postave pitanje i da od nadležnih organa dobiju odgovor da li je prvi potpredesednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić manipulator ili psihopata?

Izrekao je pre izvesnog vremena g. Vučić nekoliko rečenica koje su uzbudile srpsku i svetsku javnost. Neću da ih citiram, nije Šekspir ili nedaj bože Hemingvej u pitanju.

Rekao je g. Vučić između ostalog da voli svoj narod najviše i želi što više da može da uradi za njega … da Srbija mora da ide napred, ne uslovljavajući da u Vladi moraju biti on i SNS i da mora da se napravi zdrav sistem. Da točak ne može da se vrati unazad i da Srbija hoće da zarađuje i ima zdravu a ne bolesnu privredu. Rekao je još da oseća odgovornost zbog visokog rejtinga koji ima u istraživanjima javnog mnjenja …

Do sada mi se čini da je sve relativno normalno …

Sada nailaze rečenice koje će postaviti istorijsko i sudbonosno pitanje pred Srbiju – Da li je g. Vučić manipulator ili psihopata? Izgovara kobne rečenice po njega, narod, regiju, Evropu, svet i ko zna koga još, to ne znamo. Toga dana ili večeri kaže – Da zna kako će skončati, jer zna sebe i svoj narod, koji najviše voli na svetu i da zato želi da uradi što više može, kako bi neko za 10 do 20 godina rekao da je neko nešto uradio. Dodaje da mu se zato toliko žuri, jer zna da mu se približilo?! Sada idu rečenice koje su možda važnije od svega ali neinteresantne za one koji napadaju prolaznike iza ćoška i zaskaču im za vrat … Da će biti bolnih rezova ali cilj je zdrava ekonomija. Ključni uslov za sprovođenje reformi je promena svesti i tako dalje i tako dalje …

Bilo bi poželjno izvršiti seciranje ili ti skrining (po srpski pisano) navedenih inkriminisanih rečenica izašli iz usta, odnosno glave prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije Aleksanda Vučića.

Kako vi g. Vučiću znate kako ćete skončati? To najviše interesuje ove koji bi pripomogli u tome.

Postoje ljudi u ovoj zemlji koji ozbiljno brinu i pitaju se – Ko ih vodi? Postavljaju pitanje – Da li ste vi g. Vučiću manipulator ili psihopata? Da li ćete dozvoliti da vas pregleda i ispita komisija sastavljena od ovih koji toliko brinu o vama, sebi i Srbiji. Tu će biti novinari, analitičari, advokati,   komentatori, petokolumnisti, viđeniji lopovi, popovi, policija, urednici raznoraznih medija, blogeri, odlično plaćeni predizborni ispitivači javnog mnjenja i ostali … Ekipu lekara predvodiće doktor koji je na dan ubistva Zorana Đinđića dežurao na KCS da dokrajči premijera ukoliko on pokuša da preživi.

Da li znate da je gospođa Desanka Maksimović svoju zbirku pesama „Nemam više vremena“ pisala 20 godina pre svoje smrti? Da je major Dragutin Gavrilović posle čuvenog govora vojnicima da su njihovi životi izbrisani iz spiska živih 1915 godine, živeo posle toga još 30 godina?

I vi ste se malo našalili a oni shvatili ozbiljno, pa udri.

Sada će vas držati za reč.

Javlja se genijalna ideja. Svi na gomilu ili svi đuture. I bivša pozicija i opozicija. Važno je srušiti ga. Sa svih strana pristižu izjave da ste tiranin, diktator, ugnjetač. Imaju žarku želju da dođe do ujedinjenja svih stranaka i njihovih vođa koje su vladale poslednjih dvanaest godina. Oni bi opet ako se može. Slatko je mnogo. Ostalo je još što može da se pokrade. Ubeđuju sami sebe da je moguća politička reinkarnacija. Da je moguće oživeti mrtvaca. Pa, evo … Isus i Lazar.  Zašto? Vredi pokušati.  A narod?  Ma jebeš narod, on sve proguta. Stoka je to grdna.

Nije bitno što su usrali i pokrali sve što se moglo. Nema veze što oni međusobno nemaju nikakve veze. Uspostaviće je. Što su im programi različiti. Usaglasiće ih.  Što su pljuvali jedni druge.  Obrisaće se. Šta njih boli? Boli ih enormna popularnost u narodu g. Vučića a samim tim i njegova podrška njemu u borbi protiv korupcije i kriminala. Imao ju je još samo Zoran Đinđić ali su ga brzo uklonili. Mediji su odigrali presudnu ulogu u ubistvu premijera. Mediji vođeni od strane političkih stranaka i moćnih i prebogatih pojedinaca. Sada opet pojedini mediji iza kojih stoje oni isti sa nešto dopunjenim i proširenim sastavom hoće da zaustave g. Vučića. Udružuju se. Neće smeti da ih napadne ako su zajedno. Zajedno su jači. Sada im nije važno od čije će ruke pasti g. Vučić, važno je da padne.

Zašao je Aleksandar Vučić u najmračnije delove Srbije. U njenu zonu sumraka. Blizu je. Gotovo da može da dodirne nedodirljive. Osećaju da im diše za vrat.

Većina naroda zna veoma dobro da g. Vučić nije manipulator i psihopata. I „oni“ to znaju. Ali mora se od nečega početi. Premijer Đinđić je bio izdajnik a g. Vučić za početak manipulator i psihopata. Što god bude bliže nedodirljivima pisaće o njemu sve grđe i grđe i ko zna šta će sve biti? Novim hapšenjima kriminalaca i počecima procesa protiv njih, staviće ga na stub srama. Približavanjem priznanja Kosova, izvlačiće mu iz prošlosti i ono što je činio i ono što nije. Mašinerija za uništavanje ličnosti u Srbiji se pokrenula i zahuktava se. Sve bližim i boljim odnosima sa Evropskom unijom i početkom pregovora, mašinerija će biti  bučnija i nemilosrdnija.

Morate Aleksandre Vučiću biti brži i hrabriji od njih. Izvucite im gajtan iz struje ili ih u prolazu gurnite s mosta … Odvedite ih duboko u šumu i ostavite, tako da ne mogu više nikada da se vrate.

Nešto morate učiniti, jer mi više nećemo i ne možemo nazad.

Čedomir Petrović
Autor 16.9.2013. u 11:24