Na Palmi rastu banane

Autor 2.10.2011. u 12:38

Na Palmi rastu banane

Država kada nema novca za budžet, zaduži se kod Međunarodnog monetarnog fonda, a gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma kada mu uzmanjka u lokalnoj kasi, zatraži od premijera Cvetkovića. Palmin MMF je Cvetković. Ovaj primer dotacija opštini Jagodina iz budžetske rezerve otvara sumnju da je reč o političkoj korupciji – kaže Danilo Šuković, ekonomista i član Saveta za borbu protiv korupcije povodom podatka da je jagodinska opština iz budžetske rezerve dobila ove godine 120 miliona dinara. (Blic, 02.10.2011. – Vlada je Palmin MMF)

E tako se to radi… Zafali ti para, a ti lepo nazoveš premijera Cvetkovića i kažeš: –  Premijeru nestalo mi para. Da li može mala dotacija. A on se mršti, al’ odgovara: – Daće Premijer para, nije Vlada nikada škrtarila. Nego reci, sokole, koliko ti treba. A ti mu iskreno kažeš da ti treba toliko i toliko. – Pa nisi baš skroman – odgovara Premijer, ali ako, kad je beg bio cicija… Jel’ može tako? Jes’ kada bi se šalili… Ali kako se može zaključiti iz gore predočenog teksta, gospodin Palma zna kako da iskamči pare za svoje potrebe. Na primer, zafali čoveku žirafa u zoološkom vrtu u Jagodini… Nije nikakav problem, nazove Premijera i sredi stvar. Žirafa ili pak neka druga ‘egzotična’ životinja stiže u Jagodinu (divno je to opisala jedna građanka Jagodine koja je rekla:… «da nije bilo Palme ja nikada majmuna ne bi videla»).

I tako nas vlast/vlada pravi majmunima, a mi ih gledamo ili se pak češkamo po glavi. Naš Primat/Premijer nam se ponekad dobronamerno nasmeši, a mi se oduševljeno cerimo jer se nadamo da će ‘pasti’ neka banana. Sreća naša nema kraja…

 

Autor 2.10.2011. u 12:38