Na sajtu EU objavljena mapa Srbije bez Kosova

Autor 6.3.2012. u 15:26

Na sajtu EU objavljena mapa Srbije bez Kosova

“Onog trenutka kada je dobila status kandidata, vlast je okačila zastavu Evropske unije, a EU se revanširala Srbiji tako što je na svom zvaničnom sajtu okačila mapu Srbije bez Kosova, gde su predstavljeni statistički podaci umanjeni za prostor Kosova i Metohije“, rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Petković je ocenio da vlada umesto što je istakla zastavu EU, trebalo da istakne zastavu bele boje, jer, kako je rekao „ona najbolje svedoči da je politika ‘Evropa nema alternativu’ doživela krah i kapitulaciju“.

On je kazao da je status kandidata Srbiji doneo razdor i cepkanje države, i da je kandidatura „nagrada vlasti za priznanje Kosova sa zvezdicom“.

„Ta zvezdica treba da posvedoči kako je vlast u Srbiji bila spremna da se odrekne dela sopstvene teritorije zarad kandidature“, rekao je Petković.

Petković je kazao i da je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica čestitao Vladimiru Putinu ponovni izbor za predsednika Rusije.

„Vladimir Putin je osvedočeni prijatelj Srbije i srpskog naroda i njegova pobeda je garant razvoja i napretka Rusije, a jaka i ekonomski stabilna Rusija je garant očuvanja mira u svetu i očuvanja načela međunarodnog prava, imajući u vidu principijelnu podršku Rusije u odbrani Kosova i Metohije“, rekao je Petković.

On je kazao da je pobeda Vladimira Putina značajna i za interese Srbije.

SEEbiz

Autor 6.3.2012. u 15:26

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija