Nacisti u Skupštini

Autor/ica 10.2.2012. u 20:43

Nacisti u Skupštini


Radikali su 1. februara u najvišoj državnoj instituciji, bez znanja nadležnih, ugostili čelnika pokreta „Ruski Obraz” Iliju Gorjačeva sa verenicom i vođu italijanske neofašističke stranke „Forca nuova” Roberta Fjorea. Sa njima je bio i novosadski neonacista i pripadnik organizacije „Nacionalni stroj” Miodrag Milikić. (Blic,10.02.2012. – Radikal doveo naciste u Skupštinu)

 

Ludilo… Ovih dana, sem snegom i ledom, srpska javnost je zatrpana vestima katastrofičnog sadržaja. MMF nam je konačno rekao: «fuck off», a naši političari i ekonomski stručnjaci, to jeste savetnici, i ostali mrsomudi, su samo slegnuli ramenima. Šta da se radi? Pokušali smo da pređemo MMF još jedanput, ali oni zaigrali tvrdo baš pred izbore. Naime, MMF nas je «zamrzao» do daljnjeg – kao da nam nije dosta zime – i zahteva rebalans budžeta ukoliko želimo da dobijemo nešto para za preživljavanje. Vlada zna da nema podršku parlamenta i da je rebalans trenutno nemoguć. No, toga je i svestan MMF, pa je onda zaključio da će sačekati formiranje nove vlade koja će morati da napravi rebalans budžeta. I šta sad? Nema više strašne opasnosti od radikalizacije društva i straha od retrogradnih snaga, jer sada su SNS takođe prihvatljiv partner za pregovaranje sa međunarodnim instuticijama, pa i sa MMF-om. A bogami ako ovi stvarno dođu na vlast ne piše im se dobro… Sadašnji vladari će im ostaviti nerešive probleme koji su se gomilali godinama. Ali to je već njihov problem…

Dinar već danima pada kao sumanut. Projekcija ekonomskog rasta  je smanjena sa jedan i po na pola procenta. Sve miriše na ekonomsku katastrofu, ali mi trenutno imamo više problema sa zimom, tako da je ova ledena katastrofa sada na tapetu, a o onoj ekonomskoj vodićemo računa  tamo negde na proleće, ili pak posle izbora. Sa obzirom da će formiranje vlade sigurno potrajati, jer niko od «najvećih» stranaka verovatno neće moći da formira vladu bez silnih pregovora, u poslednjem trenutku, i najnečasnijih ucena malih stranaka. Sve nam to govori da će nekog ozbiljnijeg ekonomsko-političkog delovanja biti tek negde na jesen, a do tada biće – drž’ gaće! Kako će Srbija sada opstati bez kredita, to jeste finansijskih tranši MMF-a – kako to naši ekonomski stručnjaci vole da kažu, jako je teško predvideti. Jedino što znamo je da će biti  teško i da će država sigurno morati da traži pare unutar svojih resursa, a ti resursi su, pogađate, prazni.

No, zato policija radi svoj posao. Pošto su osujetili bekstvo dvojice kriminalaca (Sretka Kalinića i Željka Milovanovića) koji se nalaze u pritvoru Specijalnom sudu, naša policija je, u saradnji sa španskom, uspela uhapsiti četvoricu okorjelih zločinaca: Luku Bojovića, Vladimira Milisavljevića zvanog Vlada Budala, Sinišu Petrića zvanog Zenica i Vladimira Mijanovića zvanog Zuba. To je ono što nam sada treba… Samo hapsi naš ministre Dačiću, odmah nam je topliji u duši. Ono jeste malo zahladilo spolja, ali naš Ministar nas «greje» svojom agilnošću i neuništivom željom da iskoreni kriminal u Srbiji.

E, da, ja umalo zaboravi čime sam počeo… Radikali doveli naciste u Skupštinu, to jeste ruske Obraz-ovce i italijanske neofašiste tzv Forca nuova. Nekako mi se to i ne čini kao neka novost posle ovih već navedenih. Bili nacisti u Skupštini, možeš misliti. Pa ja to uporno tvrdim već godinama, ali niko me ne sluša. Zar su morali doći gospoda iz Rusije i Italije pa da mi užasnuti kriknemo: nacisti su u Skupštini! Stvarno, to nije ništa novo, pa dovodili su i pre razne naciste u Skupštinu, pa šta? Bila je jednom i neka prostitutka u Skupštini i tražila nekog od poslanika zbog neizmirenih računa, pa šta? Srbijom vlada gomila moralnih i mentalnih kretena, pa šta? Ništa se nije promenilo i teško da će se nešto i desiti na tom planu… Nacisti u Skupštini, pa šta?!

Autor/ica 10.2.2012. u 20:43