Nakon puštanja Kordića na slobodu, u Mostaru postavljen transparent „Zločinac, ne heroj – 116“

tačno.net
Autor 7.6.2014. u 15:00

Izdvajamo

  • Dario Kordić je odgovoran za operaciju "48 sati pepela i dima" u kojoj je u Ahmićima počinjen masakr nad 116 osoba. Najmlađa osoba koja je ubijena je bila tromjesečna beba, a najstarija osoba je imala 81 godinu. O njegovom "angažmanu" u Dretelju nećemo ni govoriti. Ovo nije djelo mržnje, već korak naprijed", poručuju Mostarci i Mostarke.

Povezani članci

Nakon puštanja Kordića na slobodu, u Mostaru postavljen transparent „Zločinac, ne heroj – 116“

Bivši predsjednik samoprozvane HR Herceg-Bosne Dario Kordić kojega je Haški sud osudio na 25-godišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini, danas je stigao u Zagreb nakon što je pušten iz zatvora jer je odslužio dvije trećine kazne.

Dočekan je Thompsonovim pjesmama, ali i transparentom i protivljenjem jednog građanina uzvicima – “Ubojico, ubojico!” Masa pristalica odmah je nasrnula na čovjeka, nakon čega je reagirala policija.

Mostarci/ke su također osudili puštanje Kordića na slobodu, postavljanjem transparenta sa natpisom: “Zločinac ne heroj – 116.”

“Mostar ne pripada ustašama niti balijama. Mostar pripada onima koji/e vole. A oni/e koji/e vole, osuđuju ubice. Dario Kordić je odgovoran za operaciju “48 sati pepela i dima” u kojoj je u Ahmićima počinjen masakr nad 116 osoba. Najmlađa osoba koja je ubijena je bila tromjesečna beba, a najstarija osoba je imala 81 godinu. O njegovom “angažmanu” u Dretelju nećemo ni govoriti. Ovo nije djelo mržnje, već korak naprijed”, poručuju Mostarci i Mostarke, a prenosi portal Abrašmedia.

tačno.net
Autor 7.6.2014. u 15:00