Naš Pape poručuje: Svijet će večeras vidjeti koliko smo moćni

tačno.net
Autor 15.6.2014. u 08:45

Naš Pape poručuje: Svijet  će  večeras  vidjeti koliko smo moćni

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras  će na stadionu Maracana u Rio de Janeiru odigrati  historijski susret na Svjetskom prvenstvu protiv selekcije Argentine

Svjesni smo da igramo protiv apsolutnog favorita za prvo mjesto u našoj grupi, ali i jednog od kandidata za titulu prvaka svijeta. Znamo i da igramo protiv Lionela Messija, najboljeg igrača na svijetu, ali i najboljeg svih vremena“, govorio je Sušić kroz smijeh, istakavši da se nada da mu Brazilci neće zamjeriti na posljednjoj rečenici, jer za njih je najbolji ikada Pele.

“Zahvaljujem se argentinskom selektoru na komplimentima koje nam je uputio. Ipak, ne obećavam ništa, da ćemo odigrati neriješeno ili pobijediti Argentinu. Nadam se da ćemo im pružiti što je moguće veći otpor. Krenulo je sa iznenađenjima, nadam se da može da bude i sutra“, rekao je sinoć Sušić.

Kazao je da se BiH neće braniti protiv favorizovanog rivala.

“Trener sam koji hoće da postigne gol više od protivnika. U našoj filozofiji je to da dođemo do rezultata sa napadačkom igrom. Puno više do izražaja dolaze naši igrači, kada naša ekipa ima loptu u posjedu. Hoćemo li to uspjeti protiv Argentine? Ne znam“, govorio je Sušić, decidno tvrdeći da će ključni mečevi za BiH na SP biti protiv Nigerije i Irana, selekcija sa kojima će se boriti za drugo mjesto u grupi „F“.

Novinara iz Engleske zanimalo je kako funkcioniraju stvari u BiH, shodno tome i reprezentaciji, potencirajući priču na „podijeljenoj zemlji“.

“Naša zemlja je jedinstvena. Istina da je reprezentacija postigla to da nas u našoj državi vole i cijene i u nekim dijelovima koji nisu bili privrženi ovoj reprezentaciji. Veliko zadovoljstvo svih nas je što smo na Svjetskom prvenstvu. Da smo mogli birati zemlju grad i teren gdje prvi puta nastupiti na Mundijalu, nismo mogli bolje izabrati“, pričao je Sušić, podsjetivši da su njega i igrače tokom priprema za SP pogodile vijesti o tragediji i katastrofi koju su izazvale poplave u pojedinim dijelovima BiH.

Holandski novinar pitao je Sušića šta misli o trijumfu njegove zemlje nad Španijom, rezultatom 5:1, na što je selektor BiH odgovorio:

“Nismo imali priliku vidjeti utakmicu, jer smo bili u avionu za Rio de Janeiro. Nije iznenađenje kada Holandija pobjedi Španiju, nego je iznenađenje što je bilo 5:1. Pet je kandidata za titulu prvaka svijeta, a među njima i Holandija. Ipak, bio je to incident i uvjeren sam da će Španija pobijediti u dvije preostale utakmice u grupi, te kvalifikovati se u osminu finala SP“, mišljenja je Sušić.

Utakmica BiH – Argentina igra se na stadionu Maracana u Rio de Janeiru sa početkom u 19 sati po lokalnom, odnosno u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

tačno.net
Autor 15.6.2014. u 08:45