Naše ili njihove budale?

Radomir Lazić
Autor 19.9.2017. u 09:15

Izdvajamo

  • Znam da će se koliko još danas oglasiti svi ”mudri” analitičari, da će se oglasiti sve naše stranke sa ”autoritativnim” porukama i prijetnjama onima koje će zbrisati na narednim izborima ali da niko OVIMA neće poručiti: Jel dosta više pizda vam materina!

Povezani članci

Naše ili njihove budale?

Lakonski je tada izgovorena ta rečenica u istrazi koja je njome počela i završila. Puno je od tada vode isteklo kroz šuplje cijevi preduzeća koje bi se, po onome što pijemo, komotno moglo preimenovati u ”Kanalizacija i kanalizacija”.

I eto, desilo se i to da u Sarajevskom naselju Dobrinja osvanu plakati kojima se obraća lično Maks Luburić onima kojih tamo skoro da više i nema a možda računajući po nazivima škola koji se daju njegovim simpatizerima i nekom drugom.

Za ”našim ili njihovim budalama” koje su ubile Jozu Leutara još uvijek se intenzivno ne traga a budale smo ispali svi skupa puštajući da oni kojima je možda kvario račune pametno odrade posao. I odradili su ga.

Spale su nam gaće, zagrizli smo udice. glave nam u pijesku, nezaštićene guzice, pjevaju momci iz našeg dubioznog kolektiva koji kao da jedini shvataju šta nam se dešava. Koji lopovluk sad treba da se pokrije, ko neće u zatvor a ko hoće da bi završio k′o kurban, ko će kome birati “legalnog” predsjednika, koji terorosti su opasniji “naši ili njihovi” sve dok se gomila imbecilnih likova utrkuje ubjeđujući nas u naš napredak i dobrosusjeske odnose.

I šta sad čekati. Osvetu, odmazdu, najavljivani od Ministra sigurnosti neki teroristički akt.

Znam da će se koliko još danas oglasiti svi ”mudri” analitičari, da će se oglasiti sve naše stranke sa ”autoritativnim” porukama i prijetnjama onima koje će zbrisati na narednim izborima ali da niko OVIMA neće poručiti: Jel dosta više pizda vam materina!

Radomir Lazić
Autor 19.9.2017. u 09:15