Nazovi ako…

Goran Pandža
Autor 21.2.2011. u 05:06

Nazovi ako…

Internetom kruži spisak Hrvata za odstrel, koji su navodno izdajnici svog naroda. Izvor ove opasne stupidarije je internet stranica croportal.ba , čiji je glavni urednik moj omiljeni ublehaš, Leo Pločkinić. Prozivam gospodina Pločkinića da mi dođe piće, jer sam mu upravo povećao posjećenost za 10 000 % na portalu koji ne čita ni njegova uža familija.

Listu pod nazivom „Judini sinovi : Popis izdajnika hrvatskog naroda“, čine uglavnom najbolji u Hrvata, poput Slave Kukića, fra Petra Jeleča, Komšića, Markešića. Mesića i drugih, te se nadam da će ovaj tekst doprinjeti mojim ambicijama da zaposjednem barem na 11. poziciju liste jednoga dana, što bi značilo da sam postigao nešto dobro u životu.

Većina čitatelja se, opravdano pita, ko je Leo Pločkinić, pa ću u svrhu rasvjetljenja njegovog političko-ublehaškog opusa, navesti samo neke od bisera

Dotični je svojedobno najavio da je okupio 3000 bivših vojnika HVO-a, koji su spremni da se odu boriti u Izrael protiv „islamskih terorista“, jer već imaju iskustvo u borbi protiv bh. muslimana, dok zauzvrat traže podršku Izraela za „treći entitet“, odnosno uskrsnuće Herceg-Bosne.

Baš sam prošle godine bio u Izraelu i očekivao sam da će me bar neko od 3000 sunarodnjaka dočekati, obišao pola Izraela, a Leo ni „SHALOM“. Haifa, Jeruzalem, Tel Aviv, Galileja…nigdje šahovnice na ramenu! Pretpostavljam da je Pločkinić bio negdje oko Gaze, toliko južno nisam zalazio.

Ima Leo još bisera…2009. godine je izjavio da u Tuzli, Zenici i Bihaću ne živi niti jedan Hrvat. Nakon toga je Općinsko Vijeće Tuzla usvojilo deklaraciju, za koju su glasali i vijećnici HDZ-a, kojom se Pločkinić proglašava „personom non grata“ u tom gradu. Zaista moraš biti posebna sorta, da te u najtolerantnijem i istinski multietničkom gradu, proglase nepoželjnom osobom. Ali takav je junak ovog teksta – „poseban“.

Nadam se da će uskoro nešto slično izjaviti i za moj Konjic, pa da kod Dodika na televiziju, gdje ga jedino uzimaju za relevantnu ličnost, ide zaobilaznim putem.

No, ni tu nije kraj Pločkinićevih mudrolija. Nedavno je izmislio savršen način kako profitirati na gluposti naroda, što uostalom jedino i umije. Tako je Leo, na svom portalu, postavio broj telefona, iznad kojeg piše: „Nazovi ako Željko Komšić nije tvoj predsjednik!“. Cijena poziva je 1 KM + PDV, a sve ukupno bi se moglo nazvati porezom na glupost, jer kako drugačije opisati pozivanje Pločkinićevog broja?

Postoji još mnogo primjera „genijalnosti“ junaka ove priče, ali osvrnuću se na činjenicu da mu je svojevremeno Visoki Predstavnik zabranio bavljenje novinarstvom, zbog raspirivanja međunacionalne mržnje.

Taj isti, Leo Pločkinić, je reagovao na moj prošli tekst i prijeti mi tužbom, jer sam mu organizaciju nazvao fašističkom, iako mislim da ga više boli što sam napisao da organizacija po brojnosti članova dostiže broj 1. Osoba kojoj je Visoki Predstavnik zabranio bavljenje novinarstvom, zbog raspirivanja međunacionalne mržnje, mi prijeti tužbom, zbog raspirivanja međunacionalne mržnje. To je samo jedan od apsurda ovog društva, koje konstantno izgleda kao epizoda Nadrealista, kojoj se kraj ne nazire.

Otkako sam čuo za prijetnju tužbom, ne prestajem se pitati koje je Leo nacionalnosti, ukoliko sam uspio da raspirim međunacionalnu mržnju.

Ukoliko imate odgovor na misteriju, javite mi na broj koji namjeravam pokrenuti, pod sloganom :“Nazovi ako Leo Pločkinić nije Hrvat!“. Cijena – sitinica.

Ako se zaista ustanovi da smo nas dvojica različitih nacija, između kojih sam raspirio mržnju, te ukoliko postupak bude vodio potplaćeni sudija, što nije nemoguće, uvijek mogu pobjeći u Hrvatsku, kao što to rade najlegitimniji u Hrvata.

Valjda bih i ja napokon postao legitiman.

Goran Pandža
Autor 21.2.2011. u 05:06