Ne ide pop da se spase nego da se napase

Autor 26.3.2013. u 14:20

Ne ide pop da se spase nego da se napase

“Spreman sam da se odazovem na poziv bilo iz policije, bilo iz nadležnog tužilaštva i dam svoj iskaz. To je moja obaveza i ja od toga neću nigde pobeći”, kazao je Pahomije (Tomislav Gačić) za list “Danas”.
Njega je u izjavi policiji u Leskovcu za devetogodišnje seksualno zlostavljanje optužio Nemanja S. (24), koji je radio kao magacioner pri Vranjskoj eparhiji.
Ovo je drugi slučaj, nakon višegodišnjeg spora u slučaju četvorice dečaka, u kome se ovaj crkveni velikodostojnik tereti za „nedozvoljene seksualne radnje”, zbog čega se ponovo našao u središtu medijske pažnje.

(Danas, Tanjug, 26.03.2013)

VRANJE, 23, mart 2013, (Njuz) – Vladika Pahomije izjavio je da se veliki broj mladića veoma izazovno oblači i upozorio je da se nešto mora učiniti tim povodom dok ne bude kasno.

Nošenjem besprizornih i lascivnih komada odeće, poput farmerki, džempera, i naročito majica kratkih rukava, mladići privlače pohotne poglede bludnih i poročnih ljudi, smatra vladika.

– Dečaci su u tom uzrastu nesigurni, podvodljivi i lako ih je iskoristiti i zloupotrebiti. Zbog toga je jako bitno da im se neko stariji, iskusniji, nađe pri ruci u svako doba dana i noći, da im savetom ili nežnim zagrljajem pomogne i da ih spasi od iskušenja koja ih navode na oblačenje takve odeće – rekao je Pahomije.
Srbi nisu neki vernici… Jes’ ono slave se slave, svetac ovaj-onaj, ode se ponekad i u crkvu, ali kako i da budu “bolji” vernici kada imaju ovakve crkvene velikodostojnike kao što je ovaj vladika Pahomije. Pa taj Pahomije ili Tomislav Gačić – kako mu je ime svetovno, je seksualni manijak-pedofil koji već godinama bludniči po manastirima i seksualno uznemirava, uglavnom, mlade sveštenike, a omiljeni “objekat” njegovog nezaježljivog seksualnog apetita su dečaci… Već su jednom sudili ovom arhi-nevaljalcu za seksulano uznemiravanje maloletnih lica, ali posle mučnog procesa, gde su zlostavljani dečaci morali bezbroj puta da svedoče i ponove svoja bolna iskustva, Pahomije je oslobođen krivice. I ne može mu niko ništa zato što je Pahomije vladika i zato što ga čuva SPC od svetovnih optužbi, a možda ipak sveti Sinod okrene ćurak naopak pa svog veselog (gay) vladiku otpreme u penziju i tako ga “surovo” kazne za njegove nepodopštine zbog kojih je ugrožen i neprikosnoveni ugled SPC-a.

Pa setimo se “legendarnog” vladike Vasilija Kačavende,  pa od njega bi i “slavne” Bordžije plus Markiz de Sad imali  šta da nauče… ( http://www.e-novine.com/index.php?news=7…Episkop Vasilije Kačavenda, zaslužni građanin)

Ako se malo pozabavite slučajevima nekih crkvenih velikodostojnika SPC videćete da u spektar njihovih nevaljalstava ne spadaju samo seksualno-nedozvoljene-radnje već tu ima i ucena, iznuđivanja, ozbiljnih pretnji pa i ubistava. Plastičan primer za sva ova navedena zlodela je “jurodivi” sveštenik Branislav Peranović koji  je umislio da je iscelitelj heroinskih ovisnika pa je u tu svrhu i napravio sopstvenu instituciju u kojoj je lečio narkomane svojim “metodama”. Pre nego što je osnovao  rehabilitacioni centar  svoju rabotu je Peranović obavljao u manastiru Crna reka gde je postao čuven po svom “lopatanju” nesrećnih narkomana. U lopati, a posle i u metalnoj štangli, Peranović je video bič božiji i korsitio ga je obilato  jer na kraju krajeva: batina je iz raja izašla! Zabeleženi su i snimci (sa mobilnih telefona) gde se lepo vidi kako ovaj sveštenik lopatom “leči” po leđima, a nakon afere i pritužbi na njegove metode  dotični osniva sopstvenu instituciju gde pored lopate uvodi i metalnu štanglu kao obavezni deo iscelenja od droge. No, jednom prilikom se zaneo Peranović pa je ubio štanglom jednog od svojih pacijenata…

“Branislav Peranović je 2009. godine, posle objavljivanja snimaka prebijanja štićenika u Centru Crna reka kod Tutina, smenjen s mesta upravnika tog centra. Potom je osnovao sličan centar kod Loznice, koji je radio sve do ubistva Zarupca, avgusta 2012. godine.

Zarubac je umo posle teškog premlaćivanja, a protiv Peranovića se vodi sudski postupak, po optužnici za teško ubistvo.” (Beta, 12.02.2013.)

Inače ovom svešteniku se trenutno sudi za ubistvo i iskreno se nadam da će biti osuđen na tešku robiju gde će ga “kolege” u zatvoru preslišavati upravo njegovim metodama koje je koristio pri lečenju narkomana.

Zaboravio sam spomenuti da je dotični  svoje “usluge” naplaćivao od očajnih roditelja i to u evrima… Nije uzimao puno, par stotina evra, za osnovne potrebe i tako to…

Ima ona narodna poslovica: Ne ide pop da se spase  nego da se napase! U SPC-u je očigledno tušta i tma upravo takvih popova koji bi samo da se omaste, a za vernike ih baš briga. Ako se nekog ne tiče sopstvena duša, a popa bi valjda to trebalo da interesuje na ličnom planu, zašto bi se taj onda o drugima brinuo osim ukoliko ne želi neku materijalnu korist: novce, titule, moć, mlade djeve, dečake – sve u svemu život u bludu i razvratu. Ne kažem da su u SPC svi takvi, ali zašto se onda ne čuje glas druge strane? Gde su  crkveni velikodostojnici koji će se otvoreno suprotstaviti tim pahomijama, kačavendama, amfilohijima i ostalim crkvenim pacovima? Ne verujem da će se unutar same SPC pojaviti neki reformatori koji će glasno prozvati sopsveni “kukolj” jer su svesni da bi to uništilo ugled crkve, a samim tim i sve privilegije koje sveštenstvo ima. Nakotilo se tog smrada i suviše  i sada je teško očistiti  “Augijeve štale” svešteničkog poganstva! Bez obzira na svoje isključive metode, pa i teror, mislim da su komunisti posle Drugog svetskog rata bili u pravu kada su rasterali tu svešteničku žgadiju, ali očigledno je da nisu posao odradili do kraja jer su se “ljudi u crnom” ponovo vratili da uspostave “državu božiju”. Teško nama, teško nama i opet teško nama…

Tagovi:
Autor 26.3.2013. u 14:20

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija