Nema Parade ponosa u Beogradu: Dačić: Ovo nije poraz pred huliganima

tačno.net
Autor 28.9.2013. u 06:26

Nema Parade ponosa u Beogradu: Dačić: Ovo nije poraz pred huliganima

Na sednici Biroa za koordinaciju službe bezbjednosti u Beogradu jednoglasno je odlučeno da Parade ponosa neće biti, saznaje B92.

Tokom trajanja sastanka pojavile su se nezvanične informacije da je navodno 6 članova Biroa za održavanje, a 6 protiv održavanja Prajda. Međutim, ne zna se koji članovi su za koju opciju niti koliko tačno ljudi učestvuje u donošenju odluke.

Šef Biroa Aleksandar Vučić je ranije danas rekao da će odluka o održavanju Prajda biti donijeta na osnovu bezbednosne procjene i u interesu građa

Bezbednosne procene pokazale su da niko ne može da garantuje mirno održavanje Parade ponosa i da postoje ozbiljne pretnje za ugrožavanje javnog reda, kaže Dačić

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je, gostujući u dnevniku RTS-a, naglasio da je doneto rešenje o zabrani svih skupova koji su planirani za sutrašnji dan.

Premijer Dačić je izjavio da je ta odluka doneta jednoglasno, na sednici Biroa za koordinaciju bezbednosnih službi. “Jedino ograničenje koje će uvek biti su – bezbednosni razlozi, kada su u pitanju bilo koji skupovi”, naglasio je Dačić

Na sednici Biroa, kako je rekao, vodila se duga rasprava. Bezbednosne procene su pokazale da bezbedno održavanje Prajda niko ne može da garantuje i da postoje ozbiljne pretnje za ugrožavanje javnog reda i mira, rekao je Dačić gostujući u 2. Dnevniku RTS-a.

“Ovo nije kapituliranje pred huliganima”, naglasio je premijer.

Dačić je pomenuo da je zbog ove odluke prekinuo svoju posetu Grčkoj, a da se sastanku priključio kasnije, podsetivši da nije član tog tela.

Tagovi:
tačno.net
Autor 28.9.2013. u 06:26